szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem akarták, hogy kiszivárogjon a karakter léte, a Disney ezért nem adta időben gyártásba a Baby Yoda-termékeket. A rajongók így kénytelenek házilag barkácsolt figurákra, illetve öreg Yodákra fanyalodni.

Minden valószínűség szerint a Disney első élőszereplős sorozatának, a Mandalórinak egyik karaktere a „Baby Yoda” néven emlegetett szereplő (hivatalosan: „A Gyermek”) lesz 2019 legmeghatározóbb popkulturális jelensége. A mozifilmek zöld, nagy fülű Jedi-mesterének fajába tartozó csemete mémek formájában már elárasztotta az internetet, és karácsony közeledtével boldog-boldogtalan Baby Yodás plüssfigurát, pólót, papucsot és egyáltalán bármit akar venni.

A Disney hivatalos webshopjában már megjelentek ezek a termékek, azonban nagy részük még csak előrendelhető, az pedig kizárt, hogy karácsonyra megérkezzenek a vásárlókhoz. (Egyébként egy 28 centis plüssfiguráért 25 dollárt, vagyis szűk 7500 forintot kérnek.)

A cég tudatosan mondott le a karácsonyi rohamról, a sorozat producere, Jon Favreau szerint a játékokat azért nem adták gyártásba korábban, mert nem akarták, hogy akár a karakter puszta létezése kiszivárogjon a sorozat indulása előtt.

A Disney által meghagyott űrt mindenféle szürke, illegális, esetleg átverős termékekkel töltik meg az online kiskereskedelmi platformok (például az Amazon) eladói, méghozzá nagy sikerrel – írja a Wired. Akadnak olyanok, akik az eredeti, öreg Yodáról mintázott termékeket próbálnak elsózni Baby Yoda-termékekként, hátha nem zavarja a vevőket néhány ősz hajcsomó. És vannak illegálisan (a Disney szellemitulajdon-jogát sértve) készített játékok. Ezen felül garmadával találni házilag eszkábált, például kötött, a karakterre csak utaló babákat, sapkákat, kulcstartókat.

Baby Yodát annyira imádja az internet, hogy már altatót is énekelnek neki

Az ötvenéves csöppséghez énekel két fiatalember.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!