szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Virágváza lopótökbőlKutasson fel egy gömbölyded lopótököt...

Virágváza lopótökből

Kutasson fel egy gömbölyded lopótököt valamelyik virágüzletben, vázának alkalmas formájú, egészséges példányt keressen. Perceken belül elkészítheti a dekorációt: első lépésként támassza alá a lopótököt - esetleg rögzítse egy vékonyabb talapzathoz -, hogy ne guruljon le az asztalról. Szeletelje ki a tök belét; hosszú, keskeny kést használjon. A váza nyílásához közelítve vájja szélesebbre a rést. A lényeg, hogy a tökvázába beilleszthessen egy maroknyi élénk virágcsokrot. Hangulatos őszi kompozíció.

 
Tök-életes udvarra, teraszra
Őszidőben a virágcserepeket pompás dísztök-szettre cserélheti, beragyogják kertjét, balkonját. Szerezzen be néhány színpompás, idényjellegű „cserepes” virágot - az apró krizántémot ajánljuk. Skalpolja meg a dísztököket, s vájjon, farigcsáljon a virágoknak egy kis helyet, majd a növényeket eredeti cserepükkel együtt csúsztassa be az alkalmi virágvályúkba. Hogy a virágok stabilan álljanak, a tökvályúkat virágfölddel bélelje ki.

 
Őszi sanzon tökfüzérrel
Ha kedvet kapott a kültéri tökdekorációhoz, szerezzen be aprócska dísztököket is, amelyeket kilyuggatva felfűzhet egy hosszabb zsinegre. Ha önmagában is dekoratív, például kétszínű zsineget használ, még csinosabb lesz a kültéri tökfüzér. A dekorációt lazán helyezze a faágakra, végül lelje örömét lágy ringatózásukban.


 
Aranyos asztaldísz
Elegáns megjelenést kölcsönöznek az ünnepi asztalnak az áttetsző tortatartón felhalmozott, aranyozott dísztökök. Nem nehéz elkészíteni: újságpapír, különböző méretű, formájú kis dísztökök, arany spray, vagy akrilfesték, és egy elegáns talpas desszerttartó szükséges hozzá. A megtisztított, száraz tököket helyezze az újságpapírra, majd fújja le őket arany spray-vel. Ha akrilfestéket használ, ecsettel dolgozhat. Nem kell sok festéket használnia. A kompozíció előnyére válik, ha a tökök zöld, narancs árnyalata sejtelmesen átszűrődik a vékony aranyrétegen. Hagyja megszáradni a festéket, majd a tököket nagy összevisszaságban halmozza fel a desszerttartóban.

 
 
Forrás: www.bhg.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!