szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

„Egyrészt sok hitel most lépett a 4-5.


„Egyrészt sok hitel most lépett a 4-5. évfordulójába, amikor az ügyfelek már rendelkeznek némi tartalékkal, másrészt a nyár folyamán rendkívül alacsony svájci frank, illetve euró árfolyam miatt döntöttek a szokásosnál többen az előtörlesztés mellett.” – mutat rá Fitos Szilárd, a C&I Csoport ügyvezetője.

Az előtörlesztők azzal a szerencsés helyzettel is találkozhattak, hogy az akár 15 százalékos hitelfelvételi/előtörlesztési árfolyamkülönbség miatt az igényelt hitelösszegnél alig 1-2 százalékkal kellett többet visszafizetniük. A hitelkiváltások növekvő száma azt mutatja, hogy egyre több a tudatos, pénzügyeit alaposan megtervező ügyfél.

Az elmúlt 12 hónapban C&I Csoport 2100 igénylőnek mintegy 14 milliárd forint hitel kihelyezésénél járt el közreműködőként, egy hiteligénylő tehát átlagosan 6,65 millió forintnyi hitelt vett fel. Közel 40 százalékkal magasabb ez az arány a fővárosban, ahol az átlagos hitelfelvétel mértéke 9,1 millió forint. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Abszurd telekadó

A tavalyi katasztrofális év után az idei jó termés láttán sem...