szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A megyében fekvő, de a listán nem szereplő Monok független polgármestere úgy...

A megyében fekvő, de a listán nem szereplő Monok független polgármestere úgy fogalmazott: ez az eljárás amellett, hogy diszkriminatív, erősíti az illegális hitelezést, azaz az uzsorakölcsönöket, amelyek ellen épp az elmúlt időszakban vették fel a harcot a kistelepülések önkormányzatai. 

Véleménye szerint "a pénzintézet a helyi bűnözést erősíti ezzel a döntésével", ugyanis ha a falvakban élő kisembernek pénzre lesz szüksége, legálisan már nem kaphat. Az uzsorásokhoz fordul majd, ezáltal még nagyobb terheket cipelve az egyébként is hátrányos helyzetű területeken. Hangsúlyozta: a pénzügyi, gazdasági válságot nem ez a döntés oldja meg, "nem ezek az emberek a felelősek a válság kialakulásáért, ezzel pedig őket büntetik a bankok és a nagyok hibája miatt".

Mint mondta, a hitelfelvétel lehetőségétől megfosztott kistelepülések lakói joggal érezhetik azt a tendenciát, hogy ők nem számítanak ebben az országban. "A kemény munkával felépített ingatlanjaik a pénzintézet határozatával még inkább leértékelődnek, ezért az itt élők menekülnek majd az érintett területekről és lassan sikerül elérni, hogy elnéptelenedik a vidék" - tette hozzá.

Szepessy Zsolt közölte: arra kéri a bankot, haladéktalanul vonja vissza ezt a listát. Emellett kéri Magyarország valamennyi polgármesterét, egységesen álljanak ki azon településekért, amelyeket az OTP határozata sújt, és fogalmazzák meg közösen az azzal kapcsolatos későbbi lépéseket - akár bojkottot is -, amennyiben a pénzintézet nem változtat döntésén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghallgatta a Lego a gyerekek kérését: száműzi a műanyag csomagolásokat

Meghallgatta a Lego a gyerekek kérését: száműzi a műanyag csomagolásokat

Operatív törzs: 49 embert már büntettek, mert nem volt rajtuk maszk

Operatív törzs: 49 embert már büntettek, mert nem volt rajtuk maszk

Feljelentésnek vette a Járóka Lívia ügyében feltett kérdést Polt Péter

Feljelentésnek vette a Járóka Lívia ügyében feltett kérdést Polt Péter