szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Mint tudjuk, az eredeti Yin Yang szimbólum fekete és fehér színű, és a...

Mint tudjuk, az eredeti Yin Yang szimbólum fekete és fehér színű, és a harmóniáért való küzdelmet szimbolizálja. Ha gyertyaként a két színt összeégetjük, energiát szabadítunk fel. Nos, ezt az elvet továbbgondolva, más-és más színű gyertyákat is égethetünk, saját energia-, azaz Gua számunknak megfelelően. Hogy mi az a Gua szám? A Gua szám a születési évünkre jellemző energiaszám. A www.fengshui.hu weboldalon a Gua számításra kattintva ( http://www.fengshui.hu/gua_szamitas.html ) azonnal megismerhetjük saját Gua számunkat.

A Gua számok és elemeik

Gua szám 1-es: Víz elem, színe a kék és a fekete;
Gua szám 2-es, 5-ös vagy 8-as: Föld elem, színe a sárga és a barna;
Gua szám 3-as vagy 4-es: Fa elem, színe a zöld;
Gua szám 6-os vagy 7-es: Fém elem, színe a fehér;
Gua szám 9-es: Tűz elem, színe a vörös.

Eszerint, ha a Gua számunk 9-es, párunké pedig 3-as, akkor egy piros és egy zöld gyertya-összeállítása az ideális. A két szín egybeolvadása a szeretet és a megértés energiáját erősíti.

Yin - Yang páros gyertya: narancssárga fele a 2-es, 5-ös és 8-as Föld elemnekA Yin Yang gyertya misztériumáról egy érdekes történetet mondok el: "Egy barátnőm nem hallott a Feng Shuiról, de kedvenc gyertyái közé tartozott a Yin Yang páros gyertya. Minden este meggyújtotta a fehér-zöld gyertyapárost, és hamarosan el kezdett udvarolni neki egy, a gyertya színeit hordozó focicsapat rajongója. A párkapcsolat nem tartott sokáig a sok meccs miatt. Barátnőmnek még volt néhány ilyen gyertyája, és mit sem sejtve élvezte hangulatukat. Jött a következő udvarló. A barátnőm Fa elemű, így ez a kapcsolat sem tarthatott sokáig, mert a fiú erős Fém elemű volt. (Rombolja a Fa elemet) Ezután alkalmazta a Feng Shui elvét. Tudatosan kék és zöld színű (Víz-Fa elemű) gyertyákat használt… Azóta is boldog, Víz elemű párjával."

Új kapcsolat bevonzása

Tehát párkapcsolatunk fellendítésére vagy egy új kapcsolat bevonzására, a Yin Yang párosgyertyák színeit a Gua számunk elemei alapján kell összeállítani. A gyertyákat minden nap legalább 10 percig kell égetni. Összeolvadnak, egységet alkotnak, energiáik keverednek. Az egyik legharmonikusabb kapcsolat, ha az elemek az 5 őselem sorrendjében követik egymást. Erről is már beszéltünk Feng Shui iskolánkban. Így például, a Fa elemű (3-as vagy 4-es) ember támogatja a Tűz elemű embert (9-es). A Tűz elemű ember segíti a Föld (2, 5 és 8 Gua szám) eleműt. A Föld elemű támogatja a Fém (6 és 7) eleműt. A Fém elem harmonikus kapcsolatban van egy Víz (Gua 1) eleművel, a Víz elem pedig táplálja a Fa eleműt. Természetesen pontos diagnózist egyetlen évszám alapján felelőtlenség lenne felállítani, ahhoz több adatra van szükség, ez pedig a Kínai asztrológia egyik irányzata.

Ha csak utólag derül ki, párunkkal nem illünk össze

Ha tehát valaki Tűz elemű, és párt keres, akkor használjon a saját vörös gyertya színéhez zöld vagy sárga gyertyát, hiszen mind a kettő harmóniában van a vörössel. A Fa elem zöld színe támogatja, míg a sárgának ő ad le segítő energiát. Ez a titok nyitja. Nosza, próbáljuk ki!
Ha már párban élünk, és épp a párunk eleme rombol bennünket, vagy épp fordítva, épp mi romboljuk társunkat, (Föld és Víz elem esete: Föld gátak közé szorítja a Vizet), akkor a két gyertya színének egymásba olvadása segíti áthidalni az elemek közötti feszültséget.

Valenti napi gyertyamágia

A gyertya varázslatos fénye melegséget és bensőséges hangulatot kölcsönöz szobánknak, romantikus érzésekkel tölt el bennünket, és bármilyen eseményt még különlegessebbé, ünnepélyesebbé teszi, de nyugtatóként, lazítóként is hat.
Válasszuk hát bátran a gyertyafény melletti fürdőzést, tervezzünk szerelmünkkel gyertyafényes vacsorát, vagy díszítsük pislákoló mécsesekkel a szobát. Már egyetlen szál gyertya fénye is segíthet feloldani a harsogó villanyfény keménységét, s így biztonságban beszélgethetünk. A lágyabb megvilágításban könnyebben jutnak felszínre érzéseink, szinte meglágyul lelkünk.

Legyen szép Valentin napunk!

Szilvásy Judit okl. mérnök Feng Shui mester
Első Magyar Feng Shui Centrum
www.fengshuibolt.hu
www.fengshui.hu

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megemelik az FKF fizikai dolgozóinak a bérét

Megemelik az FKF fizikai dolgozóinak a bérét

Már a kormány is úgy számol, kicsi az esély, hogy a koronavírus elkerülje Magyarországot

Már a kormány is úgy számol, kicsi az esély, hogy a koronavírus elkerülje Magyarországot

Kínába igazolt Kádár Tamás

Kínába igazolt Kádár Tamás