szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A 12 ezer négyzetméteres ingatlan adásvételi szerződését Magyar Anna a...

A 12 ezer négyzetméteres ingatlan adásvételi szerződését Magyar Anna a KÉSZ Gamma Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezetőjével, Szögi Imrével írta alá. A telken 4 ezer négyzetméter hasznos alapterületű, kétszintes raktárépület készül, a munkálatokra 640 millió forintot fordítanak - közölte az elnök. A megyei önkormányzat tavaly nyáron értékesítette a múzeum belvárosi raktárbázisát az Árkád bevásárlóközpontot építő Einkaufs-Center Szeged GmbH-nak. Az önkormányzat az ingatlanért kapott vételárból fedezi az új, a korábbinál sokkal korszerűbb és másfélszer nagyobb alapterületű raktárbázis kialakítását.

Szögi Imre elmondta, hogy jelenleg a könnyűszerkezetes épület engedélyeztetési terveit készítik, a beruházási munkálatok várhatóan az esztendő végére fejeződhetnek be. Gaskó Béla, a múzeum igazgató-helyettese kifejtette: a korábbi raktárbázist kinőtte a közgyűjtemény, az épületben szinte a padlótól a plafonig műtárgyakat tároltak. A múzeum szakemberei által az M5-ös és az M43-as autópálya mentén végzett ásatások évente-másfél évente megduplázzák meg a közgyűjtemény tárgyanyagát, így az új raktárt is hamar be fogják lakni.

Az új bázist múzeumi raktár céljára tervezték, így ott a műtárgyak tárolásának megfelelően tudják optimalizálni a hőmérsékletet és a páratartalmat, és kialakíthatják azt a restaurátor-központot is, amelyet már régóta tervez a közgyűjtemény - tudatta a muzeológus.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!