szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Tarka levelű hóbogyóKörülbelül 1 méter magasra megnövő...

Tarka levelű hóbogyó

Körülbelül 1 méter magasra megnövő örökzöld cserje, amely kezdetben felálló majd ívben meghajló ágrendszerrel rendelkezik. Levelei 3 centiméter hosszúk, középen zöld a szélükön pedig sárga színüknek köszönhetően különleges hatást nyújtanak. Virágai aprók, nyáron csomókban nyílnak a levél hajlatában, majd ősszel a bogyók veszik át a díszítő szerepet. Az ősszel megjelenő lilás piros bogyók egészen a következő év tavaszáig a növényen maradnak, így télen is szép színfoltot jelentenek a kertünkben. Kiváló szoliter növény.Sárga tűztövis

Akár 2 méter magasra is megnövő örökzöld cserje, amely tömegesen nyíló citrom és narancssárga bogyóitól lesz különleges.
Nagyon jól bírja a hideg téli fagyokat és a nyáron meleg és napsütötte kerteket is, aránylag kevés gondozás mellett is szépen fejlődik.
Szoliter növénynek érdemes ültetni akár sövényként is, metszéssel kordában tartható és jól formázható.Telt virágú gyöngyvirágcserje

2-3 méter magasra is megnövő feltűnő cserje, amely nyáron a virágzás idején a legszebb. Virágai fehér színűek és teltek, enyhén rózsaszín árnyalatúak. Metszéssel nagyon jó formázható évelő növény, amely kedveli a napos meleg kerteket, de félárnyékon is szépen fejlődik. Szoliterként vagy csoportosan sövénynövénynek is alkalmas, ültetési ideje tavasszal vagy ősszel van.


Kovács Erika
viragcenter.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A PDSZ a téli szünet azonnali elrendelését kéri Orbánéktól

A PDSZ a téli szünet azonnali elrendelését kéri Orbánéktól

Magyarország is belekeveredett Szerbia és Montenegró legújabb párbajába

Magyarország is belekeveredett Szerbia és Montenegró legújabb párbajába

Megérkezett az enyhülés, akár 10 fok is lehet

Megérkezett az enyhülés, akár 10 fok is lehet