szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Ősszel a virágboltok és a kertészetek megtelnek virágzó fehér, sárga, narancssárga, bordó, halvány rózsaszín és...


Ősszel a virágboltok és a kertészetek megtelnek virágzó fehér, sárga, narancssárga, bordó, halvány rózsaszín és ciklámen színben pompázó krizantémokkal. Sajnos sokan gondolják úgy, hogy ez a növény csak temetőbe való, pedig valójában egy nagyon kedves kerti dísznövényről van szó, amelyet ültethetünk cserépbe és balkonládába egyaránt. Ma már több nemesített fajtát is vásárolhatunk, mérettől függően 200 és 8000 forint közötti áron.  Egy nagyobb krizantém akár 1 méter magas is lehet, egy ekkora szabályos gömb pedig már igazán látványos dekoráció.  A kisebb növényeket csoportosan érdemes kitenni. 

Elvirágzás után a növényt vágjuk vissza, ne hagyjuk rajta az elnyílt virágokat. Ha már teljesen elvirágzott a tő, akkor minden hajtást vágjunk vissza a felére, és ültessük ki a növényt a kertbe. Télre érdemes betakarni falevéllel vagy forgáccsal, hogy a gyökere ne fagyjon ki.
Cserepes dísznövényként is nevelhetjük a szobában, de a túlfűtött meleg helyiségben sajnos hamar elszáradnak a hajtások, így csak olyan lakásba javasoljuk, ahol van olyan helyiség, ahol télen 10-15 fokos a hőmérséklet. Földjét tartsuk mindig enyhén nedvesen, mert egy kiszáradás végzetes lehet a növény számára.

Kovács Erika
viragcenter.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Hogyan teleltessük a muskátlinkat?

Az álló muskátlit 60-70 százalékban sikeresen lehet átteleltetni, míg a futó muskátliknál csak 30-40 százalékos ez az...