szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A bevásárló központokban, virágboltokban és kertészeti áruházakban tömegével árulják a pirosló szebbnél szebb...

A bevásárló központokban, virágboltokban és kertészeti áruházakban tömegével árulják a pirosló szebbnél szebb mikulásvirágokat. Már a színűk miatt is csábítanak minket, hiszen az ünnep melegségét és hangulatát adják szürke hétköznapjainkban, és valljuk be, hogy novemberben egy kicsit már mindenki a karácsonyra vágyik.


Ám mielőtt megvennék, ezeket a szép növényeket gondoljuk végig, hogy otthonunkban tudjuk –e majd biztosítani nekik a megfelelő körülményeket, mert e nélkül csak egy hétig élvezhetjük a mikulásvirág szépségét.

Már a vásárláskor érdemes a növényt megvizsgálni, mert a nagyobb bevásárló központok száraz meleg levegője miatt a virágok hamar elkezdenek száradni. Ezért azokat a mikulásvirágokat, amelyeken sárgult vagy száradó levelet látunk, ne vegyük meg, mert sokszor a folyamat már nem fordítható vissza és a növény pár napon belül tönkre megy. Ha a virág celofánba van összefogva, akkor vásárlás előtt bontsuk ki és vizsgáljuk meg a leveleket, vagy kérjünk meg erre egy eladót.

[[ Oldaltörés (Így gondozzuk, hogy szép maradjon!) ]]


Így gondozzuk, hogy szép maradjon!

Ha találtunk megfelelő növényt, akkor miután hazavittük, keressünk számára egy világos, de hűvös helyet. Ha olyan növényt vettünk, amelyik celofánba van csomagolva, azonnal bontsuk ki, mert a földje könnyen bepenészedik. A téli időszakban a bevásárló központból csak úgy hozzunk ki növényt a hideg utcára, ha előtte selyempapírba csomagoltuk vagy csomagoltattuk, mert a nagy hőmérsékletkülönbség miatt a növény pár perc alatt megfázhat.  Az ideális hőmérséklet 10-15 fok, sajnos az ennél melegebb lakásokban a növény hamar elpusztul. Épp ezért otthonunkban tegyük a növényt minél messzabb a fűtőtesttől, ám arra ügyeljünk, hog elegendő fény érje. A legjobb egy hűvös előtér, folyosó vagy ablak.

Földjét tartsuk mindig nedvesen, ami azt jelenti, hogy ne álljon alatta a víz, de ne is hagyjuk kiszáradni a talajt. Érdemes kétnaponta megvizsgálni a földet, ha kissé kezd száradni, adjunk neki kevés vizet, majd pár perc múlva öntsük ki a felesleget a tálkából. Fontos a jó megvilágítás is, hiszen a gyönyörű piros színt nem a virágnak, hanem a felleveleknek köszönhetjük, így ha nem tudunk elég fényt biztosítani a növény számára, akkor a színesedés is elmarad.

Ma már számtalan méretben és színben kaphatók mikulásvirágok, találni piros, fehér és rózsaszín fellevelű változatokat egyaránt. A méretek is nagyon változatosak, akár 1 méteres példányokkal is találkozhatunk.

Kovács Erika
viragcenter.hu

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Hogyan teleltessük a muskátlinkat?

Az álló muskátlit 60-70 százalékban sikeresen lehet átteleltetni, míg a futó muskátliknál csak 30-40 százalékos ez az...

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét

Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét