szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A németországi Darmstadt Műszaki Egyetemének diákjai tervezték és építették meg ezt az izgalmas házat, amellyel első...

A németországi Darmstadt Műszaki Egyetemének diákjai tervezték és építették meg ezt az izgalmas házat, amellyel első díjat nyertek a Solar Dechatlonon. A diákok célja egy energiatakarékos ház építése volt, munkájuk eredménye pedig egy napelemekkel borított, kocka alakú, kétszintes ház, amely saját energiaszükségletének dupláját képes megtermelni. A napenergia kellemetlen hatásait kivédendő a belső teret automatizált zsalurendszer védi a túlzott felmelegedéstől. A napelemeken kívül multifunkciós háztartási készülékek és minimális helyigényű, összecsukható bútorok teszik érdekessé még a házat.

Bár az ötlet érdekes, szerintünk inkább csak játékról van szó, hiszen aligha elfogadható, ha egy épület tervezésekor mindent az energetikai megoldásoknak rendelnek alá. Szépek is lennének így a városaink! 

Forrás: trendir.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!