szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Egy az 1990-es években Graz északi részén épült kétemeletes apartmant alakítottak modern extravagáns penthouse lakássá...

Egy az 1990-es években Graz északi részén épült kétemeletes apartmant alakítottak modern extravagáns penthouse lakássá és irodává a Schlosser + Partner iroda tervezői. Első lépéként eltávolították a klasszikus háromszobás lakás minden belső falát, majd a lakrészt a felső, míg az irodát az alsó szinten rendezték be.

A két külön bejárat felől megközelíthető lakrész padlóját, valamint az erkélyt ugyanazzal az anyaggal burkolták, és a selyemszerű anyaggal bevont falakat is „továbbvitték” az erkélyre, összemosva ezzel a belső teret és „a külvilágot”.

Az üveg-, kavics- és betonszerkezetet izgalmas megvilágítással dobták fel; a LED-lámpáknak köszönhetően kicsit úrállomás hangulata is lett a lakásnak, amitől biztosan leesik a vendégek álla, de otthonos hangulatról itt már nem beszélhetünk. A puritán atmoszférát enyhítendő a bútorokat lágy szövetekkel vonták be – az eredmény egy izgalmas, hatalmas, modern iroda-lakás.

Projekt adatlap:
Tervezés: Schlosser + Partner
Helyszín: Graz, Ausztria
Kivitelezés: 2009
Fotók: Photostudio Croce&Wir
[[ Oldaltörés (Még több kép a különleges loftról) ]]

Forrás: archdaily.com

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!