szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

1.

1. Elhagyott metróállomás New York-ban

A City Hall Subway Station-t 100 éve építették New Yorkban és 1945-ben zárták be végleg. Egy ideje újra megnyitották: képzőművészeti események, divatbemutatók, kiállítások színhelyéül szolgál.

 

 

2. Német katonai kórház Berlinben

A Beelitz Katonai Kórházat 1900 körül építették, eredetileg tűdőszanatóriumnak készült. Itt lábadozott egy később Adolf Hitler néven híressé vált német kiskatona, aki 1916-ban a Somme folyónál vívott ütközetben sérült meg.

 

 

3. Tengeralattjáró bázis valahol Ukrajnában

Ukrajna fekete-tengeri partvidékén fekszik ez az elhagyatott tengeralattjáró kiképző bázis. Valaha itt készültek a Szovjetunió tengeralattjárói, illetve itt készítették fel a matrózokat a küldetésekre. A Szovjetúnió széthullása (1991) után a függetlené vált Ukrajna tulajdonába került a bázis.

 

4. Brit tengeri erődítmény

Az Egyesült Királyság a II. világháború alatt tengeri védelmi vonalat telepített az Északi-tengerre. Az erődítményekkel a náci tengelyhatalmak partraszállását akarták megakadályozni. A háború befejezésével az erődítményt elhagyták.

 

 

5. Színház Detroitban

Detroit az amerikai álom megtestesítője volt a múlt század fordulóján. Az ipar, gépkocsigyártás fellegváraként ismert város azonban a 60-as évek végétől folyamatosan romlani kezdett. A feketék szegregációja és a magas munkanélküliség miatt állandósultak a zavargások, minek következtében a fehér középosztály egyszerűen kiköltözött az akkori belvárosból. A képen egy elhagyott színház épülete látható.

 

(via TheCoolist)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

A világ legszebb vécéi

1. Dolce & Gabbana Gold, Milánó, Olaszország Kylie Minogue, Gisele Bündchen és Paris Hilton.