szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Bontják a gyárakat, csarnokokat és egyes irodaházakat is az Egyesült Királyságban.

Bontják a gyárakat, csarnokokat és egyes irodaházakat is az Egyesült Királyságban. A világ egyik legfejlettebbjének számító brit ingatlanpiacon 2008-ban – ez a legfrissebb, most közzé tett adat – közel 1,2 millió négyzetméterrel kevesebb kereskedelmi terület áll rendelkezésre. Nagyon sok tulajdonos egyszerűen nem képes fizetni az üres telephelyek, épületek fenntartását, a fejlesztők meg nem indítottak annyi új beruházást, hogy ezzel ellensúlyozzák a kiesést – írta a Financial Times.

A brit szigeteken a Northern Rock pénzintézet megrendülését tartják a súlyos pénzügyi és gazdasági válság első mérföldkövének. Ezután több gyártó vállalat leállította a termelést, később sok üzemet bezártak, akárcsak egyes telephelyeket. A fejlesztők behúzták a féket, legalább egy évig alig indult új irodai vagy ipari ingatlan beruházás.

A gyárak szenvedték meg leginkább a válságot, összesen 4,5 millió négyzetméternyi terület tűnt el a piacról. Hiába nőtt 960 ezerrel a bevásárlóközpontok, 930 ezerrel az irodák és 1,3 millió négyzetméterrel a raktárok területe, az egyenleg 1,2 milliós negatívum lett. Szakértők szerint a kiesett, vagyis lerombolt vagy bezárt ingatlanok egyharmadát megmenthették volna. Ehhez viszont sok cégnek nem volt és most sincs elegendő tartaléka. Ezért választották inkább a terület kivonását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Űrközpont az ipari parkban

A tervek szerint Nemzetközi Űrkutatási Központot hoznak létre a nálunk is jelen lévő ausztrál Goodman cég ipari...

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Nincs meglepetés irodafronton

Az irodapiac mérete 2010 januárjában három ingatlan-tanácsadó (Colliers International, az EHL Hungary, valamint az...

Lovasi András elárulta, mire fordítja a raktárkoncertért kapott gázsiját

Lovasi András elárulta, mire fordítja a raktárkoncertért kapott gázsiját

Kína korlátozza a ritkaföldfémek exportját

Kína korlátozza a ritkaföldfémek exportját

Kis híján elsírta magát a keze láttán a horrorbalesetet szenvedett F1-es versenyző

Kis híján elsírta magát a keze láttán a horrorbalesetet szenvedett F1-es versenyző