szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Ősztől nem lesz nehéz ínyencekre vadászni a Corvin sétányon: elvileg – és az üzlettulajdonosok reményei szerint –...

Ősztől nem lesz nehéz ínyencekre vadászni a Corvin sétányon: elvileg – és az üzlettulajdonosok reményei szerint – bármikor arra járunk, gourmandokkal futhatunk össze. Lesz, aki csak szó szerint valamilyen ínyenc falatot keresve tér be egy helyi vendéglátóipari egységbe, sokan otthon akarnak főzni és spéci sajtboltot vagy egyedi kuktát keresnek, mások a biomániájuknak élhetnek.

Ott jártunkkor, április legvégén csak elképzelni tudtuk mindezt, hiszen még a tereprendezés utolsó szakaszában vannak a kivitelezők. Balla Erna projektigazgató szerint gasztro-rendezvényeket is terveznek, hogy ne csak fogyasztani lehessen ott, hanem tényleg gasztro-központ legyen a sétány. Persze a szivarozók vagy a pókerezők is megkapják a magukét, de a gyomor azért fontosabb. Az igazgató Oscar Wilde-ot idézte: „Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal”.

Lesz-e a Corvinból második Liszt Ferenc tér vagy Ráday utca? Még nem tudjuk. Utóbbiak azért lettek felkapott, trendi helyek, mert sikerült valami kulturális pluszt hozzáadni a belvárosi terekhez. A fejlődés felverte az ételek, üzletek és a lakások árait, még egy Michelin-csillag is beesett. Elég nagy különbség viszont, hogy a két divatkörnyéken nagy a kívülről jöttek aránya, míg a józsefvárosi új városrészben sok ezer ott lakó vagy dolgozó ember eleve vendég lehet, hiszen két nagy irodatornyot valamint több száz lakást építettek ott és már szerelik az újabb darukat, mert folytatódik a megaprojekt.

A Corvin sétány most még csendes, a két határos főútvonal (Üllői út, nagykörút) eleve lefogja a zajt. Talán nem lesz az ott élők és lakók gettója, ehhez viszont a gasztro-tematikán kívül kellene még jó sok válogatott kultúra, divat, fesztiválok vagy mondjuk design-verseny.

Fotók: Mester Nándor

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktor videokonferencián egyeztetett a járvány kezeléséről

Orbán Viktor videokonferencián egyeztetett a járvány kezeléséről

Egy sötét lyuk maradt az osztrák szélsőjobb újabb pofonba beleszaladó ex-vezérének

Egy sötét lyuk maradt az osztrák szélsőjobb újabb pofonba beleszaladó ex-vezérének

Komoly hackercsapatot állított le a Microsoft, 100 ismert embertől akartak adatokat lopni

Komoly hackercsapatot állított le a Microsoft, 100 ismert embertől akartak adatokat lopni