szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Amikor évtizedekkel ezelőtt először lehetett csoportosan nyugatra utazni, sok magyar a Naschmarkton látott először...

Amikor évtizedekkel ezelőtt először lehetett csoportosan nyugatra utazni, sok magyar a Naschmarkton látott először ritka déli gyümölcsöt, ivott forró csokit és evett igazi, tányérról lelógós bécsi szeletet. A köztudatban ez volt a mini Kánaán, hiszen itt tényleg minden kapható, mi szem-szájnak ingere. A Naschmarkt több, mint piac, egyfajta jelkép is lett, a gazdagság jelképe.

Naschmarkt, a legendás bécsi piac
©

A túlnyomórészt fővárosi pénzből fedezett munkákat még most, nyáron megkezdik és 2015 nyarán szeretnék befejezni - tudta meg lapunk. Megmaradnak az 1910-16 között épített míves pavilonok, összesen 120 ilyen épület teljes gépészetét kell kicserélni és a környező nagy fővezeték-rendszerekbe illeszteni. Teljesen új hulladékkezelési eljárást dolgoztak ki, kicserélik a csatornahálózatot és az elektromos vezetékeket. Új burkolatot kap a piac és a kapcsolódó utcák.

Az illetékesek azt ígérik, hogy a munkálatok alatt is üzemel a piac. A kereskedőket azzal nyugtatgatják, hogy a megújuló létesítményben csak kicsit lesz magasabb a bérleti díj, mint most. A piacon jelenleg 123 fix és 35 mozgó elárusító egység működik. Továbbra is az élelmiszerkereskedők vannak többségben, de szép számmal nyíltak különböző keleti kifőzdék is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!