szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A víz alá vágyóknak is kedveskednek a hotelesek.

A víz alá vágyóknak is kedveskednek a hotelesek. A Jules Verne névre keresztelt tengeralattjáró-szálloda hét méterrel a víz felszíne alatt tartózkodik. Egy hosszú oxigéncső segítségével naponta többször felfedezhetik a tenger csodáit anélkül, hogy a nehéz  palackot kellene cipelni a hátukon. A különleges szálláshelyen két hálószobát alakítottak ki, egyszerre hatan férhetnek el benne. Persze a szobáknak több ablaka is van, így egy romantikus halvacsora közben – amit a búvárséf készít – kiválóan lehet nézelődni. Ha mégis a tévére fanyalodnának, az is van, de egy dvd lejátszót is használhatnak.

A Jules Verne hotel belseje

Nagy divat lett autószállodában alaudni Németországban. Ennek a hotel típusnak nem kocsik a vendégei, hanem nagyrészt autókból alakították ki belsejét, berendezéseit, bútorait.  A V8 Hotel Stuttgartban van. Az ágyak autók, de nem kell bennük kuporogni, mivel kényelmes ágyakká alakították át őket, ám meghagytak valamennyit a kocsikból is. Az autómosószobában például egy fehér Mercedes-ágy van. A kocsinak nagyjából a fél motorháza maradt meg, természetesen az első fele, azaz a lámpás. Még rendszám is van rajta, a franciaágy fejvégénél a gépi autómosók jókora keféi állnak "éjszakai őrséget" baldachinos ágyak tartórúdjaihoz hasonlóan.

A VW-ben is lehet kellemes az alvás
Egy érzelmes amerikai autó is jó választás

A négycsillagos szállodának 34 szobája van, de nemcsak bennük akadnak autórészek, hanem a recepciótónál és az étteremben is. Egy éjszaka több mint 60 ezer forintnyi euróba kerül, mégis bőven akad vendég. Minden korosztály képviseli magát, távolról érkezettek és a közelben lakók is - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

A tokiói kapszula hotel "szoba sora"
©
A kapszula belülről
©

Japánban kevés és hiperdrága a telek. Ez nem újdonság. De optimális hasznosításának legújabb módja igen. Egy befektetői csoport sikeresen terjesztette el az úgynevezett kapszula hoteleket. Egy ilyen szálloda két egységből áll: egy nagyobb kiszolgáló területből, ott vannak a vizes helyiségek és egy kis közös étkező tér, a másik pedig maguk az alvásra szolgáló kapszulák. A szűk hálóhelyiségekben azért van tv, rádió és olvasólámpa, mindegyiket a fekvő pozícióból is lehet mozgatni. Arról egyelőre nem jött hír, hogy a horkolók zaja áthallatszik-e a szorosan mellettünk, de egy másik kapszulában fekvő társunkhoz.

Van, amikor attól különleges valami, amit kínálnak. Ilyen például az extrém sportolási lehetőségeket egy helyen felvonultató szállodák. A karibi térségben több ilyen is működik. Akár családoknak is megfelelő, hiszen amíg a szülők búvárkodnak, szörföznek vagy snoerkelingeznek, addig a gyerekek a hotel területén belül ugráló padokon gyakorolhatnak, sárkányeregetést tanulhatnak vagy kalandpályán, mászófalon ügyeskedhetnek.

Kényelmes barlanghotel Új-Mexikóban

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Ötcsillagos földalatti hotel

A londoni Surrey-ben található ötcsillagos hotel ugyanis a föld alatt épül, így tökéletesen illeszkedik majd az angol...