szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

„Az adósságválság ellenére az európai gazdaság helyreállása elkezdődött az elmúlt hónapokban, és a disztribúciós...

„Az adósságválság ellenére az európai gazdaság helyreállása elkezdődött az elmúlt hónapokban, és a disztribúciós ingatlanok piaca is a javulás jeleit mutatja. Az európai logisztikai létesítmények piaca az ingatlanciklus azon átmeneti stádiumában van, amikor a piaci körülmények már nem romlanak tovább, és a talpraállás küszöbén állnak.”  – mondta Leonard Sahling, a ProLogis Kutatási Csoport első alelnöke.

Európa logisztikai ingatlan piacaira beáramló befektetések mértéke meredek emelkedést mutatott 2010 első felében, bár ennek hatása a hozamokon még nem mutatkozik. A fejlesztési folyamatok Európa legnagyobb részén továbbra is visszafogottak, kivéve Észak-Európát, de az új kivitelezések ott is többnyire a bérlői igények szerinti ( build-to-suit) fejlesztésekre korlátozódtak.

Idén a második félévben a kihasználtsági ráták stabilak, de országonként nagy eltérések tapasztalhatóak, a hollandiai, belgiumi és dél-európai 90% feletti értéktől az angliai és kelet-európai 83-84%-ig terjednek.

A kontinentális Európában tapasztalható nagyméretű, modern és hatékony disztribúciós létesítmények hiánya, valamint a disztribúciós hatékonyság javítására törekvő felhasználók generálják a területek iránti kereslet szerény mértékű növekedését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Űrközpont az ipari parkban

A tervek szerint Nemzetközi Űrkutatási Központot hoznak létre a nálunk is jelen lévő ausztrál Goodman cég ipari...