szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Aki folyamatosan küzd a megnövekedett hitelterhekkel, az nagy örömmel figyeli a svájci frank árfolyamának alakulását.

Aki folyamatosan küzd a megnövekedett hitelterhekkel, az nagy örömmel figyeli a svájci frank árfolyamának alakulását. Lassan benéz az árfolyam 200 Ft alá is, de azért csodákra nem számítsunk!

Az árfolyamok alakulása kiszámíthatatlan dolog. Gyakran elszakadnak az árfolyamok a valóságtól, erős hullámzás jellemző a devizapiacokra. Tehát a mostani forint erősödés sokkal inkább köszönhető a korábbi túlzott kilengés korrekciójának, sem mint egy megalapozott befektetői értékítéletet követő tartós erősödés kezdetének.

Régi árfolyam, talán nem tér vissza közép távon
©

Mit tehet az, aki svájci frankban van eladósodva? Szerintem folyamatosan figyelnie kell az árfolyamot és egy olyan kedvező pillanatban, amikor az ingatlan értékébe már belefér a hitele (adott, kedvezőbb árfolyamon számolva), akkor ki kell szállni ebből a devizából és le kell cserélni a hitelt egy kedvezőbbre.
Akkor érdemes lecserélnünk a hitelünket, ha az elszenvedett tőkeveszteségnél (árfolyam miatt) nagyobb az az előny, hogy csökken a havi részletünk és kedvezőbbek a szerződési feltételek.

Milyen szerződési feltétel tekinthető kedvezőbbnek:
- kiszámíthatóbb, irányadó kamatlábhoz kötött kamat
- korrekt kamat és díj alakulás
- forintban fixált törlesztés (amennyiben euró hitelről van szó)
- kedvezmények a hitelkiváltás költségeinél
- tervezhető és kiszámítható feltételek

dr.Tatár Attila

 dr.Tatár Attila
www.bankweb.hu
0620/462-8850
[email protected]

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!