szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A központ üzemeltetésére létrehozott új cég (S.D. Park Üzemeltető Kft.

A központ üzemeltetésére létrehozott új cég (S.D. Park Üzemeltető Kft.) társtulajdonosa elmondta, hogy sikerült megtalálniuk a közös hangot az önkormányzattal és a társasházi formában működő üzletek tulajdonosaival, így júniusban újra kinyit a szórakoztatóközpont. Hozzátette: a park jelentős felújításra szorul, amit a cégbíróságnál május 4-én, szerdán bejegyzett új üzemeltető cég már elkezdett. Zámbó Attila - aki egyben a park egyik szórakozóhelyének bérlője - tájékoztatása szerint Balatonfüred képviselő-testületének még jóvá kell hagynia a park üzemelési tervét.

 

©

A zenés klubokkal rendelkező komplexum korábbi üzemeltetője, a Sundance Park Kft. jelenleg felszámolás alatt áll. Serényi Gábor, a kft. ügyvezetője szerint mivel nem sikerült megegyezniük az önkormányzattal, így visszalépett a további üzemeltetéstől. A cég névhasználatának a jogát, a weblapját és domain nevét, illetve az üzemeltetéssel összefüggő egyéb szellemi tulajdonjogokat átadták az új üzemeltetőnek, az S.D. Park Üzemeltető Kft.-nek.

Az önkormányzat az MTI megkeresésére nem reagált a létesítmény megnyitásának hírére, a város honlapján olvasható közleményben még a társasházi vezetőséggel folytatott tárgyalásról írnak. A balatonfured.hu szerint ezeregyszázan válaszoltak a Sundance Parkról a honlapon indított közvélemény-kutatásra: a válaszadók 63 százaléka szórakoztató negyedet szeretne a négyhektáros területen, 30 százalék a komplexum elbontását javasolta. A bontás vagy szórakozás című közlemény Bóka István polgármestert idézi, aki szerint a park működése nem egyeztethető össze a minőségi turizmussal.

Ilyen lakópark is épülhet a kereskedelmi és szórakoztató központ helyén

"Határozottan az a véleményem, hogy a területnek új funkciót kell kapnia. Hosszú távon csak ez lehet a megoldás. Négy-öt éven belül az épületeket le kell bontani és meglátásom szerint egy lakópark létesítése lenne a legjobb megoldás. Ehhez persze először is az kell, hogy az önkormányzat rendelkezhessen a terület felett, utána pedig nyilván a képviselő-testületnek kell eldöntenie, mit kezdjen a város az ingatlannal" - olvasható a balatonfured.hu oldalon.

A cégbíróság adatai szerint a felszámolási eljárás még tavaly decemberben indult. A balatonfüredi földhivatal adatai szerint a 2005-ben még Annagora Park néven megnyitott létesítmény közel négyhektáros területén 136 különálló ingatlan szerepel összesen 46 épületben. A tulajdonosok köre változó: mindössze húsz magánszemély szerepel a többségi tulajdonos Masped csoport érdekeltségébe tartozó Annagora Market Kft. mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!