szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az államfő azt tanácsolta, próbáljanak a jelenleginél is többet tenni a Várnegyed leromlott állagú ingatlanjainak...

Az államfő azt tanácsolta, próbáljanak a jelenleginél is többet tenni a Várnegyed leromlott állagú ingatlanjainak, illetve infrastruktúrájának rendbetételéért. Schmitt Pál megengedhetetlennek nevezte, hogy még hatvan évvel a második világháború vége után is több romos épület található Budapestnek ezen a részén, ahol valamennyi Magyarországra látogató turista megfordul.

A volt honvédelmi minisztériumi épületet plakáttal takarták el, de továbbra is késik a felújítása
©

Kiemelte: a budai Vár a legvonzóbb magyar idegenforgalmi látványosságok közé tartozik, így nagymértékben hozzájárul az ország gazdasági céljainak eléréséhez is, amiért a terület megérdemelné, hogy a látogatók arányának megfelelően részesedjen a turisztikai fejlesztési forrásokból.

A várfal egy beomlott része

Nagy Gábor Tamás, a kerület fideszes polgármestere a megbeszélésen arról tájékoztatta a köztársasági elnököt, hogy a kormánnyal folytatott legutóbbi egyeztetések alapján legkorábban a jövő évtől kezdődhet a budai várnegyed régi fényének visszaállítása. A városrész vezetője emellett arról is szólt, hogy a kerület takarékosan és hatékonyan gazdálkodott az elmúlt években, így a kötelezően előírt feladatai mellett több fejlesztésre, illetve műemlékek felújítására is jutott pénz.

A félbehagyott mélygarázs gödre
©

A várnegyedben két nagyobb beruházás is vihart kavart az elmúlt időszakban. Az egyik az elkezdett mélygarázs, amit később leállított a beruházó, a másik a Sándor palotához nagyon közel lévő egykori Ybl-villa, ami ellen városvédők egy része tiltakozott, viszont az építkezést folytatták és a tervek szerint hamarosan át is adják.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Schmitt Pál ma ollót ragad

A Kodály Zoltán születésnapjára szervezett ünnepségen részt vesz Schmitt Pál köztársasági elnök és Kodályné Péczely...