szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Londonnal és New Yorkkal egyenrangú pénzügyi központtá növi ki magát Sanghaj néhány éven belül.

Londonnal és New Yorkkal egyenrangú pénzügyi központtá növi ki magát Sanghaj néhány éven belül. Megállíthatatlannak tűnik a kínai és ázsiai pénzpiacok fejlődése, ami a sanghaji infrastruktúra bővülését is magával hozza.

A KPMG és a londoni FTSE tanulmánya szerint hamarosan, vélhetően még az év vége előtt beindítják a sanghaji tőzsde nemzetközi részét is. Ezzel a külföldi cégek előtt megnyílik az út a közvetlen kínai részvénypiaci részvétel előtt - számolt be a BBC.

 

©
A pénzügyi negyed egy része Pudong városrészben
©

Mindkét cég megjegyzi ugyanakkor: Sanghaj még nem olyan nyitott, mint a két versenytárs, az ottani piac mérete sem éri el a londonit vagy a New-York-it, de a trend egyértelműen a közeledést, a felzárkózást mutatja.

©

Sanghajban az utóbbi 8-10 évben gyorsult fel a pénzügyi központtá válás infrastrukturális feltételeinek javulása. Egymás után épültek a toronyházak a Pudong negyedben, illetve az ezeket kiszolgáló bevásárlóközpontok és szolgáltatóházak is egymás megjelentek. Egyelőre lakóépületből még hiány van arrafelé, de a tőkeerős és igen agresszív kínai vállalkozók már több magas házat is terveznek. A Pudong negyed közelében eddig 300-400 ezer embert teleptettek le az elmúlt 15 évben épített lakótelepeken.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Orbán Viktor sanghaji kedvence

Az új magyar kormány - tudatosan elkerülve a Sanghaji Világkiállítás augusztusi magyar napját - októberben tárgyal...