szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Először tervezzük meg hova szeretnénk direkt, és hova vetett fényt.

Először tervezzük meg hova szeretnénk direkt, és hova vetett fényt. A járdákat és azokat a részeket ahol fontos sötétben is jól látni direkt fénnyel világítsuk meg, azaz a világítótest fényét a megvilágítandó részre irányítsuk.

A vetett fény ennél sokkal sejtelmesebb, hangulatosabb, de kevésbé erős. Érdemes a fűbe, vagy a járdalapok közé rejteni a fényforrásokat, amivel a házat, vagy egy szép növényt, kertrész világítunk meg. Annak környezetét pedig az arról visszavetődő fény fogja lágyabban, de annál látványosabban megvilágítani.

A kis teljesítményű napelemes lámpák főleg utak, ágyások kijelölésére alkalmasak, de jelzőfénynek kiválóan megfelelnek. Nappal feltöltődnek, éjszaka pedig az áramszámlát nem növelve borítják fénybe kertünket.

Egy kerti világítást - 3 db led-es égővel, tartó alkatrészekkel, elektromos vezetékekkel számolva - lényegében 5-8 ezer forintból kihozhatunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!