szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Kibővítették és felújították Tiszakécskén a  termálfürdőt az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió 330 millió...

Kibővítették és felújították Tiszakécskén a  termálfürdőt az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió 330 millió forintos támogatásával, összesen 680 millió forintos beruházással.

©

A fogadóépület, a kültéri gyógyvizes medencék, a fedett uszodának, valamint a szaunáknak és a kezelőhelyiségeknek otthont adó épületegyüttes összekötésével egy egész évben használható egységet alakítottak ki. A tulajdonos családi vállalkozás a belföldi utazást szeretné erősíteni reklámokkal és egyéb eszközökkel, mert amíg a magyar állampolgárok évente 438 milliárd forintot költenek külföldi nyaralásaikra, addig a hazai üdüléseikre csak 230 milliárd forintot fordítanak.

©

Szabó Éva, a termálfürdő egyik tulajdonosa, egyben a fejlesztésekért felelős vezetője elmondta: a családi vállalkozás évek óta nyereséggel működteti a fürdőt, s a beruházáshoz szükséges - a támogatás feletti összeget - saját erőből és bankkölcsönből biztosították. A termálfürdő naponta közel 3000 vendéget képes fogadni és kiszolgálni. A beruházás 9 új munkahelyet teremtett, így összesen 51 ember fog dolgozni a létesítményben.

©

A Dél-alföldi Operatív Program keretében megvalósult fejlesztéssel a 4,5 hektáron elterülő termálfürdő központi medencéjének épülete kibővült, az új medencék kialakítása mellett a már meglévők egy része átalakult, valamint új wellness- és gyógyászati szolgáltatások is segítik a vendégek kikapcsolódását és gyógyulását.

Masszázs, és gyógykezelés

Az új gyógyászati részlegben a masszázs, az iszappakoló, a szénsavkádas és a tangentoros helyiségeket a fürdő vendégei OEP-beutalóval és egészségpénztári tagként is igénybe vehetik. A család 1984-ben még csak a vendéglátó egységet üzemeltette, később az egész fürdő az irányításuk alatt működött, majd a megvásárlását követően, 1999. óta a család tulajdonába került a szomszédos kempinggel együtt.
 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!