szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A képeken bemutatott megoldások szépek, és formabontó voltuk miatt e szépség még inkább hangsúlyos.

A képeken bemutatott megoldások szépek, és formabontó voltuk miatt e szépség még inkább hangsúlyos. A vertikális kertek építésének elve egyszerű, a kivitelezés már jóval munkaigényesebb.

A falakra, amíg lehet alulról felfuttathatók növények. A felsőbb részeken azonban olyan fali kazettákat kell kialakítani, melyekbe beültethetők a növények.

Van pár sarkalatos probléma, amit át kell hidalni ilyen esetekben. Egyik az öntözés: vagy a kertész tudjon falon mászni, vagy minden ültető-kazettába egyedileg legyen automataöntözés beszerelve. A szigetelés is lényeges, hiszen az ilyen fal kívülről mindig nedves, e nedvesség nem juthat az épületbe.

A harmadik, hogy az egész vertikális falikert akkor mutat jól, ha a növények záródnak, azaz teljesen fedik a falat, legalábbis látótávolságból ez úgy tűnik. Tehát örökzöldeket is jócskán kell tenni közéjük, hogy télen se legyen kopár a fal.

E megoldások természetesen házon belül, szobanövényekkel is megoldhatók.

Fotók: www.koos.hu, bit-of-green.com, www.inhabitat.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!