szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP-s politikus szerint a felújításra jogosult, a kormány által kijelölt vállalkozások a korábbi szerződéses árnál...

Az MSZP-s politikus szerint a felújításra jogosult, a kormány által kijelölt vállalkozások a korábbi szerződéses árnál drágábban végzik el a munkát, így a kabinet sajátos "különadó" megfizetésére kényszeríti a panellakókat.

Szanyi Tibor nem először foglalkozott a panelfelújítások ügyével: egy hónapja azt állította, hogy a kormányzat az Épkar Zrt.-t hozta helyzetbe a vonatkozó pályázatoknál. Ezt azzal támasztotta alá, hogy a zöldberuházási program panelfelújítási pályázatain nyertes cégeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kategorizálni kezdte, a minősítési folyamat eredménye pedig az lett, hogy az első két kategóriába tartozó épületfelújításokat csak az Épkar Zrt., illetve hozzá köthető cégek kaphatják meg, ők rendelkeznek ugyanis egyedül a szükséges referenciával. A társaság válaszul közleményben tudatta, hogy jó hírnévének megsértése miatt kártérítési pert indít, illetve rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tesz Szanyi Tibor ellen.

©

A szocialista párt elnökségi tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a panelkorszerűsítésre jogosult öt-hat, az Épkarhoz köthető "udvari beszállító" a korábban leszerződött, "majd kitúrt" vállalkozásoknál tíz-húsz százalékkal drágábban végzi el a kérdéses épületfelújításokat. Ez a többlet "nem az államkasszába, hanem fideszes magánkasszákba vándorol, és sajátos különadót jelent mindazoknak, akik a magas rezsiszámlák ellen próbálnak tenni a felújítási munkálatokkal" - jelentette ki.

A szocialista képviselő azt is mondta, hogy a "kormány egy éve csak cirkuszol, ahelyett hogy az ország valódi problémáival foglalkozna", és állítását a Fővárosi Nagycirkusz előtt megtartott sajtótájékoztató helyszínválasztásával is igyekezett alátámasztani. Az MSZP elnökségi tagja kitért arra is, hogy noha a kormány egy éve ígéri a nemzeti eszközkezelő létrehozását, arról jó ideje, így most is csak azt tudni, hogy "mindig a jövő héten alakul meg".
  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!