szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A projekt konzorciumi együttműködésben valósult meg Martfű gesztorságával.

A projekt konzorciumi együttműködésben valósult meg Martfű gesztorságával. A teljes költségvetés 206 millió forintot tett ki,   ebből a 175 millió forint európai uniós forrás, a támogatottság így 85 százalékos volt. A 15 százalékos önerőt a településekre eső kerékpárút hosszának arányában osztották meg. 

©

A fejlesztés két szakaszon valósult meg, Rákóczifalva és Rákócziújfalu között közel három, míg Rákócziújfalu és Martfű között több mint négy kilométernyi új kerékpárút épült a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében.

©

A 442-es számú főút nyomvonalát követő kerékpárút a korábbinál jóval biztonságosabb kerékpáros közlekedést tesz lehetővé a naponta munkába járók illetve a tájjal ismerkedni kívánók részére. A kerékpárút turisztikai szempontból új lehetőséget kínál majd a szervezőknek, hiszen a térség vonzerejét jelentő természeti értékek környezetbarát megközelíthetősége várhatóan növeli a települések idegenforgalmi látogatottságát. A kerékpárút Szolnok és Rákóczifalva közötti része, valamint a településeken belüli szakaszok már korábban elkészültek.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!