szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A felszámoló Cég Felügyelet Kft. meghirdette az egykor a Retz bútoráruház hálózatát működtető Poltrend Kft.

A felszámoló Cég Felügyelet Kft. meghirdette az egykor a Retz bútoráruház hálózatát működtető Poltrend Kft. vagyonelemeit értékesítésre – írja a Napi Gazdaság.

A készleteket kiárusítják, Budapesten itt lehet olcsón vásárolni:

2040 Budaörs, Károly király út 85-87.

1097 Budapest, Gyáli út 38.

1135 Budapest, Reitter Ferenc u. 83.

1214 Budapest, II. Rákóczi F. u. 277.

Nyitvatartás:

Hétfő-Szombat: 10:00-19:00
Vasárnap: 10:00-16:00

Eladó a tavaly november óta felszámolási eljárás alatt lévő társaság több budapesti, valamint székesfehérvári ingatlana, 60 járműve és a Duna Energia és Szolgáltató Kft.-ben lévő üzletrészcsomagja, az irányár közel 800 millió forint.

A cég egyik telephelyén, Budapest XXI. kerületében, az Orion utcában összesen nyolc, különböző nagyságú ingatlant hirdettek meg mintegy félmilliárd forintért. A felszámoló a vagyonelemeket egyben kívánja értékesíteni, pályázni szeptember 26-ig lehet.

Az 1999 decemberében létrehozott Poltrend folyamatosan terjeszkedve, egyre sikeresebben működött, tulajdonosa a Retz bútoráruház-hálózatot kiépítő és üzemeltető Török Zsolt volt. A bútorbirodalomnak 2006-ban a fővárosban és az ország különböző pontjain 23 üzlete volt. A hálózat üzemeltetésével foglalkozó Poltrend 2007-ben 6,5 milliárd forintos nettó árbevételt produkált, s bár a gazdasági válság már előrevetítette árnyékát, az ekkor közel 300 dolgozót foglalkoztató cégnek még 1,5 milliárddal sikerült "megfejelnie" bevételét a következő esztendőben.

Kötelezettségállománya 2008-ban már meghaladta az 1,2 milliárd forintot, s egyre nyilvánvalóbb lett, hogy a válság, döntően az építőipar visszaesésével a bútorkereskedelmet is maga alá temeti. A cég nettó árbevétele 2009-ben 5,1 milliárd forintra csökkent. Török Zsolt 2010 februárjában kiszállt a Poltrendből, és egy hongkongi lakhelyű személy lett bejegyezve tulajdonosként, majd novemberben elkezdődött a cégfelszámolási eljárás.

A Retz Bútor Kereskedelmi Kft. − amelynek a most meghirdetett ingatlanok egyikében, az Orion utcában volt a székhelye − idén februárban jutott a felszámolás sorsára. 2010 márciusában hozták létre a bútoráruházakat most üzemeltető Retz Trend Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t. A honlapja szerint 16 városban 21 üzletet működtet a biatorbágyi székhelyű cég, de hogy ezekből jelenleg hány működik, nem tudtuk meg, mivel a társaság lapzártánkig nem válaszolt kérdéseinkre.

A cégbírósági adatokból kiderül, hogy a Retz Trend tulajdonosa − alapítása óta − egy Egyesült Államokban bejegyzett társaság, amely feltehetően offshore státusú. A cég tavaly, alapítása évében nettó 2,5 milliárd forintos forgalmat produkált, mérlege szerint több mint kétszáz alkalmazottja volt, kötelezettségállománya elérte az 1,4 milliárd forintot.

A Retz hónapok óta jelentős akciókkal hirdeti termékeit. Az interneten elérhető fórumbejegyzésekből kiderül, hogy több vásárló is elégedetlen a bútoráruházzal, mert jelentős késéssel szállítanak megrendelt bútorokat, illetve egyes áruházai nem érhetők el telefonon.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Zalatnay bútorait elárverezték

Az énekesnő ingóságainak becsült értéke 5 millió forint, amit tegnap reggel végrehajtók lefoglaltak Zalatnay lányának...

Tagadja a somlóvásárhelyi plébános, hogy megütött volna egy tanárnőt

Tagadja a somlóvásárhelyi plébános, hogy megütött volna egy tanárnőt

A Takarékbank vinné az egész Budapest Bankot

A Takarékbank vinné az egész Budapest Bankot

2,5 kilométer hosszú korallzátonyt fedeztek fel az Adriai-tengerben

2,5 kilométer hosszú korallzátonyt fedeztek fel az Adriai-tengerben

Videó: teszten már felszállt a franciák repülő motorkerékpárja

Videó: teszten már felszállt a franciák repülő motorkerékpárja

Újít az Instagram, ki sem kell belőle lépnie, ha megvenné az új cipőjét

Újít az Instagram, ki sem kell belőle lépnie, ha megvenné az új cipőjét

Diana lesz Harry herceg és Meghan Markle gyereke?

Diana lesz Harry herceg és Meghan Markle gyereke?