szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A jövő máricusban nyíló Nova Park a legnagyobb üzletközpont lesz Lubuskie vajdaságban, annak székhelyén, Gorzów...

A jövő máricusban nyíló Nova Park a legnagyobb üzletközpont lesz Lubuskie vajdaságban, annak székhelyén, Gorzów Wielkopolski-ban, amely nagyon közel van a német határhoz. A német oldalon sok helyi lakos dolgozik, a megszerzett jövedelem egy részét pedig várhatóan otthon fogják elkölteni.

„Sok olyan márkával írtunk alá szerződést, amelyek számára eddig nem jutott hely a városban évek óta működő másik üzletközpontunkban, az Askanában. A birtokunkban lévő piacelemzések alapján biztosak lehetünk abban, hogy a két üzletközpont tökéletesen kiegészíti egymást, vonzó kínálatot teremtve így a város és a régió számára.” – mondta Derek Sharkey, a Caelum Development elnökhelyettese. Tatár Tibor, a Futureal Development vezérigazgatója szerint a bérterület 75 százalékos bérbeadottsági szintje, illetve a projekt melletti üres terület szinte adja, hogy már most gondolkozzanak a bővítésen. A kereslet erős és új márkáka is megjelenhetnek majd a területen, ha végleges döntés születik a beépítéséről.

A NoVa Parkban mintegy 150 kereskedelmi egység kap helyet, összesen 32 400 m² GLA területeten. Már aláírt a H&M, az Intersport, a Carry, a Cubus, a Super Pharm, a Smyk, a Kappahl és a KFC. Rajtuk kívül bérleti szerződést kötöttek olyan hálózatok, mint a Piotr & Paweł, a C&A, a Deichmann, az Empik, az Apart és még sokan mások. A komplexumban 910 parkolóhelyet alakítanak ki.

Tatár Tibor szerint az átadás idején a projekt becsült értéke 120 millió euró lehet. A beruházási költség kb. 70 millió euró, ebből 50 millió a hitel, a fennmaradó 20 millió fele-fele arányban oszlik meg a Futureal és a Caelum között. Vannak intézményi befektetők is, akik megvásárolnák a projektet, de Tatár szerint a tulajdonosok nincsenek eladási nyomás alatt, nem kapkodják el az ügyletet.  

Útépítés és korszerűsítés

A beruházó mintegy 3,2 millió PLN-t költött a NoVa Park körüli utak átépítésére. Az átépítés során már létező utcák korszerűsítésére és a város központjában új utak építésére kerül sor, a beruházó 3 utcából álló úthálózat kiépítését és átépítését vállalta fel. Az érintett utcák átépítésével a vevők kényelmesen közelíthetik meg az üzletközpontot, a környező lakók közlekedése is kényelmesebbé, biztonságosabbá válik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Plaza nyílik Nagyváradon

Az Oradea Shopping City névre keresztelt központban 30 ezer négyzetméternyi bérelhető területet alakít ki a beruházó...