szerző:
hvg.hu

Fahd Bin Abdulaziz Al-Saud kedvenc felesége egy elegáns londoni rezidenciát örökölt, a család vagyonát kezelő lichtensteini alapítvány viszont meggondolta magát.

A 2005-ben elhunyt szaúdi uralkodó, Fahd Bin Abdulaziz Al-Saud özvegye, Al Jawharah bint Ibrahim Abdulaziz Al Ibrahim 2011-ben kapta meg a család vagyonát kezelő alapítványtól, az Asturion-tól az elegáns londoni környéken, a Highgate-en álló Kenstead Hall-t. Az Astruion azonban 2015-ben visszakövetelte a házat az özvegytől, és beperelték őt. A lichtensteini bejegyzésű alapítvány ügyvédei azonban nem szolgáltattak elég információt a bíróságnak, így az végül ellenük döntött. A londoni bíróság nem fedte fel, ki irányítja az Asturiant.

A milliárdosok utcájának nevezett Bishop’s Roadon álló, 10 szobás rezidencia értéke 28 millió font, azaz több mint 10 milliárd forint volt 2011-ben. Az uralkodó kedvenc feleségének tartott, és egykor komoly befolyással bíró Al Ibrahim nem nyilatkozott az ítélet után. Az eset már csak azárt is érdekes, mert ritkán nyerhető bepillantás a szaúdi uralkodócsalád vagyoni tranzakcióiba, holott tudvalevő, hogy az uralkodó halála után komoly harcok folytak az örökség egyes elemeiért.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!