szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Épületek, tervek - és idén először - épített környezet kategóriájában benyújtott pályázatokra is lehet szavazni a 2020-as Média Építészeti Díj közönségszavazásán. A rangos elismerésért családi házak, buszpályaudvar és településközpont is versenyben van.

Csütörtök délutántól lehet szavazni a Média Építészeti Díja verseny közönségszavazásán az idei legjobb hazai épületekre és tervekre. Vannak köztük családi házak, buszpályaudvar, vagy éppen településközpont.

©

Az idén 16. alkalommal lebonyolított versenyre, amit az Építészfórum szervez, összesen 59 épületet, 84 tervet és 22 környezeti alkotást neveztek, közülük választott ki az Indira van’t Klooster, az ARCAM, az Amszterdami Építészeti Központot irányító holland építész által vezetett előzsűri három kategóriában - épület, terv, és idén először, épített környezet - 10-10-10 pályamunkát. A előválogatott pályázatokról október 22-től november 15-ig lehet szavazni a verseny honlapján.

©

Az előválogatott pályázatokról a Média zsűri maga is meghozza majd a döntését: két kategóriában - épület és terv - választja ki a legjobbat az 5-5 finalista közül, november 21-én egy online gálaműsor keretében.

©

Képeinken néhány döntőbe jutott épületet láthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Ingatlan

Nem mese: az idei év legjobb magyar épülete az Égigérő háza

Ha jobban megnézzük, nem is terv, hanem egy válasz nyerte az idei Média Építészeti Díjat (MÉD). Egy válasz arra a kérdésre, hogy miképpen teremthető élhető, velünk együtt változni képes, megfizethető, mégis szemet gyönyörködtető otthon egy két gyermekes családnak. Őrfi József piliscsabai meseháza több egy jó terv megvalósulásánál, egy álom formába öntésénél. Egy fogcsikorgató vándorút elgondolkodtató állomása. Az út vége még messze van. Mint ahogy az eleje is.

Az én hetem: Lackfi János zombifesztiválon járt

Az én hetem: Lackfi János zombifesztiválon járt

Momentumos politikust igazolt a DK

Momentumos politikust igazolt a DK

Biztosan nem gondolná, hogy ennyi mindenre jó a videójáték

Biztosan nem gondolná, hogy ennyi mindenre jó a videójáték