szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Tesztüzemet épít a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timáron működő, a világ nagy autógyárainak termelési berendezéseket...

Tesztüzemet épít a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timáron működő, a világ nagy autógyárainak termelési berendezéseket készítő, német-magyar érdekeltségű Rofa-Művek - közölte Csegei László, a cég ügyvezető igazgatója.

Az új üzemcsarnok, amely 150 millió forintos költségből épül, március végére lesz kész - mondta.     Kiemelte: a tesztüzemben az autógyáraknak elkészített, előszerelt, komplex berendezéseket, gyártó- és anyagmozgató szalagokat üzemszerűen próbálják majd ki, hogy szállításukat követően a megrendelők azonnal a be tudják állítani a gépeket termelésbe.

A beruházás létszámbővítéssel is jár, az üzem jelenlegi 120 dolgozója mellé speciálisan képezett, az elektronikától, a fémipari gyártásig szinte minden munkafolyamathoz jól értő 10-12 szakembert állítanak munkába az átadást követően. A mostani 120-as létszámot a cég három éve tartja, a pénzügyi-gazdasági válság sem mérsékelte a termelését, s biztosan őrzi piaci pozícióit világszerte - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató. 

A timári Rofa-Művek tizenöt évvel ezelőtt a német Rofa Csoport tagjaként jött létre a Tokajhoz és Rakamazhoz közeli szabolcsi településen. Elsősorban német autógyáraknak készítenek és szállítanak termelő berendezéseket, de nemcsak a nyugat-európai országokban lévő üzemekbe, hanem a más kontinensekre is, így például Kínába, Indiába, vagy Brazíliába. A többi nagy autógyár szintén megrendelője az üzemnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szinte hihetetlen: Tajvanon 200 napja egyetlen új koronavírus-esetet sem regisztráltak

Szinte hihetetlen: Tajvanon 200 napja egyetlen új koronavírus-esetet sem regisztráltak

Amerikai professzorok: Orbánt a hatalom érdekli, ehhez csak eszköz a vallás

Amerikai professzorok: Orbánt a hatalom érdekli, ehhez csak eszköz a vallás

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői