szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Csődöt jelentett Alabama állam egyik megyéje, a Jefferson County.

Csődöt jelentett Alabama állam egyik megyéje, a Jefferson County. Hatalmas, mintegy 4 milliárd dollár a tartozása és már nem tudta kifizetni, ezzel a legnagyobb bukás címét hódította el az USA-ban. Eddig a kaliforniai Orange County volt az élen 1,2 milliárd dollárral.

©

A The Los Angeles Times szerint szeptemberben még úgy nézett ki, hogy sikerül megállapodni a hitelezőkkel, de a tárgyalások végül zátornyra futottak. A csődvédelmi kérelmet szerdán este írta alá a megye első embere.

Alabama államban ez a megye a legsűrűbben lakott. A hitelek akkor ugrottak meg, amikor megkezdődött a nagy infrastruktúra-javítási projekt. Időközben a megye vezetése zavaros újrafinanszírozási ügyletekbe ment bele, erre jött még a hitelválság. A megyei önkormányzat már 550 embert elbocsátott és mindenféle más kiadáscsökkentést hajtott végre, de ez sem segített.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!