szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A fővárosban kis mértékben romlott a szálló por koncentrációja, ezért továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási...

A fővárosban kis mértékben romlott a szálló por koncentrációja, ezért továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

©

A kisméretű szálló por szintje szerdán az összes fővárosi mérőponton - 12 helyen - meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, átlagkoncentrációja pedig 3 mérőállomáson elérte, és meghaladta a riasztási küszöbértéket is, de egyelőre nem kell elrendelni a szmogriadó riasztási fokozatát.

©

A tájékoztatási fokozatot akkor rendelik el, amikor a határértéket meghaladó szálló por rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny csoportjaira, így a gyermekekre, időskorúakra, krónikus betegekre.

A riasztási fokozatot akkor kell elrendelni, ha három fővárosi mérőállomáson egy időben mért légszennyező anyag koncentrációja két egymást követő nap átlagában meghaladja a riasztási küszöbértéket, és a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napon nem várható javulás.

Budapest vezetése a közlemény szerint továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a fővárosi szmoghelyzet romlása, a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen. A szmogriadó tájékoztatási fokozatát szerdán rendelte el a főpolgármester. Az elmúlt napokban több nagyvárosban tovább romlott a levegő. Szerdáig csak Nyíregyházán rendeltek el riasztást, a tájékoztatási szint van érvényben Budapest mellett Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Győrben, Székesfehérváron és Várpalotán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!