szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Teljes egészében egy holland szállodalánc tulajdonába kerülhet Erich Honecker néhai keletnémet kommunista vezető...

Teljes egészében egy holland szállodalánc tulajdonába kerülhet Erich Honecker néhai keletnémet kommunista vezető vadászháza, miután egy bíróság érvényesnek ismerte el a két részletben végrehajtott novemberi árverés eredményét.

A Van der Valk-csoport együttesen 3,4 millió euróért szerezte meg a vadászházat és a hozzá tartozó 14 hektáros telket a november 21-i aukción - amelyen 1,87 millióról indult a licit -, de egy vesztes ajánlattevő megfellebbezte a döntést. A mecklenburg-elő-pomerániai Waren város közigazgatási bírósága kedden a holland szállodalánc javára döntött.

Kádár János és Leonyid Brezsnyev egy vadászaton
©

A hajdan szerény vidéki házat átalakították és megnagyobbították az NDK rettegett titkosszolgálatát, a Stasit vezető Erich Mielke számára, aki azt Erich Honecker pártfőtitkárnak ajándékozta 1982-ben annak 70. születésnapjára. A vadászbirtokot is magába foglaló vidéki háznak olyan nagyhatalmú kommunista vezetők voltak a vendégei az NDK fénykorában, mint a szovjet Leonyid Brezsnyev, a román Nicolae Ceausescu vagy a bolgár Todor Zsivkov.

Lakosztály, szauna, kikötő

A berlini fal 1989-es leomlása után három nappal hatalmas tömeg nyomult be a Drewitzi-tó partján fekvő birtokra, hogy saját szemével lássa a fényűző lakosztályokat, az úszómedencét, a szaunát, a nagy teraszt, a jachtkikötőt és a többi luxusobjektumot. A német újraegyesítés után a komplexumban hátrányos helyzetű fiatalok kaptak szakképzést, ám idilli fekvése végül is hátránynak bizonyult nehéz megközelíthetősége miatt. Átmenetileg használaton kívül állt, majd egy német cég megvásárolta és 22 bungalót épített ott, de a vállalkozás csődbe ment.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!