szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Felbontja a szekszárdi önkormányzat az Agóra-program keretében zajló, 2,2 milliárd forintos beruházásra, a Hérosz Zrt.

Felbontja a szekszárdi önkormányzat az Agóra-program keretében zajló, 2,2 milliárd forintos beruházásra, a Hérosz Zrt.-vel kötött kivitelezői szerződést - közölte a város polgármestere.

Horváth István (Fidesz-KDNP), a szekszárdi közgyűlés csütörtöki, zárt ülésen hozott határozatát azzal indokolta, hogy a Babits Mihály Művelődési Ház és a Művészetek Háza nagyszabású átalakítását 2011. október 30-ig kellett volna befejezni, de a munkáknak eddig csupán húsz százaléka készült el.

Nagy projektek résztvevője

A kivitelező néhány napja csődvédelmet kért. A Hérosz Budapesten és országosan is több nagyberuházás fővállalkozója, egyebek között a Városligeti Műjégpálya felújítását végezte.

©

 

A tolnai megyeszékhely eddigi legnagyobb, 1,7 milliárd forintos európai uniós támogatással zajló beruházásának kivitelezői szerződését 2010. decemberben írták alá. Az átalakítás keretében a művelődési ház mintegy ezer négyzetméternyi területtel bővül, és az épületre új szintet emelnek. Az egykori zsinagógában működő Művészetek Házában pedig belső gépészeti és építészeti átalakításokat végeznek.

"Nem látunk semmi esélyt arra, hogy a Hérosz Zrt. be tudja fejezni a projektet" - tette hozzá, utalva arra, hogy a zrt. csődvédelmet kért. A polgármester közölte, november 2-án független szakértő bevonásával megkezdődik a már elkészült részek átvétele, majd a fejlesztési ügynökség irányító hatóságánál kezdeményezik a támogatási szerződés módosítását; az önkormányzat új közbeszerzési eljárást ír ki a projekt befejezésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!