szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Megnyírták Nagy-Britannia bozótbozont házát, amelyet húsz év alatt teljesen benőtt a repkény, jószerivel csupán a...

Megnyírták Nagy-Britannia bozótbozont házát, amelyet húsz év alatt teljesen benőtt a repkény, jószerivel csupán a kéményei látszottak ki a levélbundából.

Előtte és nyírás után - elég nagy a különbség
©

Az új tulajdonos - a környék hasonló házainak árához mérten - 150 ezer fonttal (54 millió forinttal) olcsóbban jutott hozzá az ingatlanhoz, és két hét alatt "ki- és megnyíratta" az épületet. Nehéz két hét volt. Egy teljes brigád dolgozott keményen, hogy kinyírják a repkényt először a házból, azután meg egy újabb hétig, hogy a házról levagdalják - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

A ház az essexi Chelmsfordban van. 350 ezer fontot ért volna, ha előző tulajdonosa nem hagyja teljesen elvadulni a repkényt az utcai oldalon. A háznak egyetlen ablakát se lehetett látni, azokból meg persze kilátni, de a bejárati ajtó boltíves tornácán átjutni is felért egy koncentrált dzsungeltúrával. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!