szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Ragasztott gipszkarton felületek esetén a fal terhelhető. A súlyt az épített fal fogja hordani.

A plafonokhoz is egyre többen használják a gipszkartont
©

Ragasztott gipszkarton felületek esetén a fal terhelhető. A súlyt az épített fal fogja hordani. Üreges gipszkarton szerkezeteknél a maximális terhelhetőség 35-40 kg . Ez az adat 12.5 milliméteres kartonlapra vonatkozik. Megoldás a nehezebb terhekre, ha a szerkezet építésekor konzolokat építünk be.

Kimondottan nehéz terhek viselésére (mosdókagylók, konzolos wc-k, egyéb nehéz tárgyak beépítésénél mindig külön tartószerkezet kell kiépíteni. A gipszkarton táblákat használhatjuk a rengeteg belsőépítészeti funkció mellett dekorációs célokra is. Modern építőanyag, az ára alacsonynak tekinthető - vázolta a helyzetet Vida Ferenc építőipari szakértő, a lakasfelujitas1.hu szakoldal üzemeltetője. 

Érdemes sorra venni a gipszkarton rendszerek előnyeit:

-          Könnyű a szerkezete, és így nem terheli az épületünket.

-          Gyorsan beépíthető, nincs száradási, kötési idő.

-          Két tábla között, fém, vagy lécváz alkalmazásakor hő- vagy hangszigetelő anyagot tehetünk közé, ezzel javítva életterünket.

-          Maximálisan növeli a komfortérzetünket, mert melegséget kölcsönöz.

-          A gipszkartonnak nagyon jó klimatikus hatása van. Felveszi a környezet nedvességét, majd száraz időben leadja. Kibocsájtja magából.

-          Egészségre ártalmatlan.

-          A sima felületeknek köszönhetően kevesebbet kell a felületen glettelni, lényegesen olcsóbb a kivitelezési költség, mint vakolás esetén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!