szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

New York maradt a világ legdrágább célpontja, mert a kereskedők elsősorban a divat fővárosaira fókuszálnak.

New York maradt a világ legdrágább célpontja, mert a kereskedők elsősorban a divat fővárosaira fókuszálnak. Noha az eurozóna válsága továbbra is jelentős hatással van a fogyasztói bizalomra, 2011 harmadik negyedévében a bérleti díjak lényegében nem változtak az a CBRE legfrissebb jelentése szerint.

Összességében 2011 harmadik negyedévében a bérleti díjak kissé csökkentek negyedéves viszonylatban (-0,6%): az amerikai kontinensen két százalékos esést jegyeztek fel, míg az ázsiai-csendes-óceáni térségben, illetve az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) a díjak változatlanok maradtak. A változás jelentős lassulást mutat az év korábbi időszakaihoz képest, hiszen a kereskedők jóval nagyobb aggodalommal viszonyulnak bolthálózatuk bővítéshez.

A New York-i Ötödik sugárút maradt a világ legdrágább bevásárló utcája, ahol a bérleti díj változatlanul 15 244 euró/négyzetméter/év szinten áll. A CBRE kutatása szerint a legdrágább városok listáján kevés változás történt 2011 harmadik negyedében az előzőhöz képest: Hongkong (13,601 euró/négyzetméter/év) megőrizte második helyét, a bérleti díjak 2011-ben 52,8 százalékkal emelkedtek, mivel a kulcspiacnak számító Pedder Streeten további felső-kategóriás bérleti ügyleteket kötöttek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!