szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A nehéz helyzetbe került Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum Nonprofit Kft.

A nehéz helyzetbe került Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum Nonprofit Kft. finanszírozásáról egyeztettek Fideszes országgyűlési képviselők Soltész Miklóssal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkárával, és megállapodtak arról, hogy a cég jövőre 290 millió forintot kap a működéséhez.

A hőskör ingatlanai még mindig megvannak a táborban
©

A jelenlegi költségvetési tervekben 250 millió forinttal szerepel a centrum működésének támogatása. Soltész Miklós ígéretet tett arra, hogy a jövő évi költségvetés módosításának következő fázisában további 40 millió forintot csoportosítanak át a célra, így az intézmény az idei évhez hasonló nagyságrendű támogatásban részesülhet.

Bogó Ágnes a zánkai ifjúsági centrum ügyvezetője elmondta, egy ideje vagyonfelélésre kényszerülnek, mivel az állam korábbi, évi 560 millió forintos működési támogatása az utóbbi két évben jelentősen csökkent. Tavaly 121 millió forintos, idén 143 millió forintos forráselvonást kellett volna kigazdálkodniuk.

Ennél is nagyobb baj azonban, hogy a szociális és ifjúsági államtitkárságtól eddig egy fillér működési támogatást sem kaptak a tavalyi költségvetésben megszavazott, majd a zárolások miatt 287 millió forintra csökkent, általuk folyósítandó összegből.

Hatalmas saját strandja van a tábornak
©

 

Idén az összesített, és az év végéig becsült adatok szerint a vendégforgalma 9,5 százalékkal nő, a vendégéjszakák száma azonban 5,8 százalékkal csökken a korábbi év adataihoz viszonyítva. 
    

Az Európában egyedüli adottságokkal bíró, állami tulajdonban lévő gyermek és ifjúsági centrum turisztikai, oktatási, kulturális és sport célú feladatokat lát el. Több mint 200 hektáros tóparti területén évente több mint százezer látogatót és közel 40 ezer, főként fiatal és gyermek szállóvendéget fogad.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív törzs: 191 ezer pedagógust tesztelnek le péntekig

Operatív törzs: 191 ezer pedagógust tesztelnek le péntekig

Közel félmilliárdba került eddig a Türk Tanács budapesti irodája

Közel félmilliárdba került eddig a Türk Tanács budapesti irodája

Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál

Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál