szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A világ egyik legismertebb befektetője, a Hines, illetve az amerikai Heitman négyszáz lakásos építkezést indít Krakkó...

A Rynek Glowny-hoz közel indul a beruházás

A világ egyik legismertebb befektetője, a Hines, illetve az amerikai Heitman négyszáz lakásos építkezést indít Krakkó belvárosában. A telket tavaly októberben vették ismeretlen összegért.

Mintegy 26600 négyzetméternyi lakóteret alakítanak ki egy helyi cég, az IMB Asymetria tervei alapján. A 4-9 szintes épületek között nagy belső kertek lesz, mindegyik tömb saját szolgáltatásokkal is készül. Érdekesség, hogy a lakások belmagassága több esetben meghaladja az átlagosat és 3,1 méteres lesz. A kétszintes mélygarázsban 458 autónak tudnak helyet adni.

A legolcsóbb négyzetméterárnak 1800 eurót jelöltek meg, ennyiért félkész lakást lehet venni. Ez egyébként a felsőközép kategóriába tartozik a dél-lengyelországi városban az újépítésű lakások piacán. A tervek szerint 2013 végén fejezik be a teljesen készre alakított lakásokat, a félkészeket néhány hónappal korábban.

Krakkó már néhány éve a beruházók figyelmének középpontjában van. Több bevásárlókjözpont is épült, a TriGranit egy irodaház komplexumot is emelt saját plazája mellé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!