szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

1. Tükrözzünk!

1. Tükrözzünk!
A feng-shui egyik legalapvetőbb eszköze a tükör, amely egy sor problémát orvosol. A ház külső falára akasztva például eltéríti a forgalmas út vagy a kellemetlen szomszéd felől érkező negatív csít, azaz negatív életenergiát. Erre a célra nem csak a tükör alkalmas, hiszen a manapság gyakran használt üveg- és tükörfalak szintén visszaverik a környezet káros hatásait. A házon belül elhelyezett tükröknek is jótékony hatása lehet. A megfelelően felfüggesztett tükör például a kertet is belophatja a belső terekbe. Így a külső, pozitív csí (életenergia) és a fény egyaránt bejut a lakásba. Ha konvex, azaz fordított képet alkotó tükröket használunk, kiűzhetjük a lakásból az összes erőszakos energiát. Ha a lakással szomszédos út pontosan a bejáratra irányul, az általa okozott negatív hatást az ajtó fölé függesztett domború tükörrel védhetjük ki. A tükrökkel kapcsolatban egy valamire ügyeljünk: ne rakjuk őket se túl magasra, se pedig túl alacsonyra. Ha ugyanis a tükör túl rövid, fejfájást okoz, ha viszont túl magas, kényelmetlen érzést kelt a lakókban. 

2. Kerüljük a száraz virágot!
A szobanövények nemcsak az életet és a növekedést szimbolizálják, hanem az éltetőt, tápláló csít is keresztülvezetik a szobán. Ha a növényeket a bejárat valamelyik oldalán helyezzük el, odavonzzák és termelik is a jó csít. A növények a tervezésből adódó kiegyensúlyozatlanságokat is orvosolják, hiszen kiegyenlítik a problémás szögleteket és sarkokat. Ugyanezt a hatást mesterséges növényekkel és selyemvirágokkal is elérhetjük. Ezek a lelkiállapotot pozitív irányba befolyásolják, csít ugyanakkor nem termelnek. Mivel azonban nem hervadnak el, a lakók nem kerülnek szembe az elmúlás és a halál gondolatával. A szárazvirágokat viszont kerülnünk kell, mert ezek az élettelen növények csak elvonják a csít a lakásból. A termést és magot is tartalmazó száraz növények persze nem jelentenek gondot, mivel ezek nem az elmúlást, hanem az újjászületést szimbolizálják.

3. Harangozzunk!
A harangjátékok általában fokozzák a csí áramlását, mivel szétszórják az ártó külső és belső csít. Ily módon az út vagy a szomszédos épület csíje jótékonyabb és kiegyensúlyozottabb irányba terelődik. A harangjátékok és csengettyűk arra is alkalmasak, hogy összegyűjtsék a pozitív csít, erősítve ezzel a családot. Ha a csengettyűket a bejárat mellé függesztjük, egyben riasztóként is szolgálnak, figyelmeztetve a házba lépő idegenekre.

4. Száműzzük az elektromosságot!
Az elektromos készülékek aktív yang tulajdonságaik miatt élénkítik környezetüket, széleskörű használatuk mégis megkérdőjelezhető, mert káros nagyfrekvenciás sugárzásuk káros az egészségre. A lakásokban ezért érdemes minél kevesebb elektromos berendezést, így például televíziót és számítógébet tartani. Ha semmiképp nem tudunk lemondani ezekről a készülékekről, legalább helyezzük el őket úgy, hogy a lehető legkevésbé legyenek hatással életünkre. Az ülőbútor, és a képernyő vagy a monitor között legyen legalább egy-másfél méteres távolság. A hálószobába semmi esetre se kerüljön televízió, sem pedig más hasonló készülék, mert ezek élénkítő hatásuk miatt gátolják a pihenést.

5. Használjunk színeket és fényeket!
A színek képesek kihangsúlyozni életünk bizonyos aspektusait. A szoba és a ház egyes területein alkalmazott színek között vannak kifejezetten kedvező hatásúak, és akadnak ártalmasak is. A fekete szín például inkább a fény elvesztését jelenti, a feng-shui ezért többnyire kerüli, ahogy a gyászt jelképező fehéret is. A házasságot és más ünnepeket jelképező vörös ugyanakkor kedvező szín. A sárga a nap színe, így a hosszú életet jelenti, a zöld pedig a tavaszt, a növekedést jelképezi. A kék már kétértelmű szín, mivel egyidejűleg utal az égre, hűvössége miatt viszont a halál gondolatát is magában hordozza. A fények alkalmazása szintén hatékony lehet. Az "L" alakú házakon kívül elhelyezett lámpa vagy reflektor fénye például lefedi a hiányzó sarkokat. A belső lámpák a napot és az energiát jelképezve gazdagítják a belső csít. A lámpák esetében ügyeljünk arra, hogy a fényt ne kompakt fénycsövek adják, mivel ezek által kibocsátott nagyfrekvenciás sugárzás ugyanis káros az egészségre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!