szerző:
hvg.hu

Megint csalás gyanújába keveredett Zalatnay Sarolta. Az Érdi Rendőrkapitányság a napokban lezárta az egy éve tartó nyomozást az énekesnő újabb ügyében, és vádemelési javaslattal továbbította az aktát az ügyészségnek – írja a Blikk.

A Csillagszem Alapítvány vezetője tett feljelentést, mert állítása szerint Zalatnay csak hitegette azzal, hogy visszafizeti a kölcsönkért majdnem kétmillió forintot. Abonyi Mónika azt mondta: azt ígérte neki az énekesnő, hogy segít az alapítványnak szponzorokat szerezni. Egyetlen támogatót sem hozott, de kérte, fizessék be helyette a félmilliós elmaradt autólízing-tartozását, hogy tovább dolgozhasson az állatok érdekében.

Zalatnay azt ígérte, hogy egy hónapon belül megadja a pénzt, mert Niki lánya amerikai keresztanyja után egy vagyont örökölt. Nem adta meg a kölcsönt, arra hivatkozva, hogy folyamatban van az örökség utalása, csak a bankok között elakadt, így – két részletben – még 1 millió 400 ezer forintot kért – olvasható a cikkben.

Az Érdi Rendőrkapitányság a nyomozást lezárta, az eljárás során keletkezett iratokat csalás bűntette miatt vádemelési javaslattal küldte meg a ­Budaörsi Városi Ügyészségnek – közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Súlyosbító körülményként kell mérlegelni Zalatnay korábbi büntetett előéletét, különösen, ha ugyanolyan bűncselekmény ­elkövetésével lesz vádlott – mondta Magyar György, aki Cini korábbi csalásának sértettjeit képviselte.

Zalatnay ügyvédje szerint azonban szinte kizárt, hogy Cini ellen vádat emelnek. Medveczky Mihály szerint ez egy eltúlzott ügy: az énekesnő a kéthavi lízingdíj átvételét - nagyjából félmillió forintot - elismerte, melyet azért kapott, hogy az autóját alapítványi célokra használják. Több pénzt nem vett át – állította.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!