szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megint csalás gyanújába keveredett Zalatnay Sarolta. Az Érdi Rendőrkapitányság a napokban lezárta az egy éve tartó nyomozást az énekesnő újabb ügyében, és vádemelési javaslattal továbbította az aktát az ügyészségnek – írja a Blikk.

A Csillagszem Alapítvány vezetője tett feljelentést, mert állítása szerint Zalatnay csak hitegette azzal, hogy visszafizeti a kölcsönkért majdnem kétmillió forintot. Abonyi Mónika azt mondta: azt ígérte neki az énekesnő, hogy segít az alapítványnak szponzorokat szerezni. Egyetlen támogatót sem hozott, de kérte, fizessék be helyette a félmilliós elmaradt autólízing-tartozását, hogy tovább dolgozhasson az állatok érdekében.

Zalatnay azt ígérte, hogy egy hónapon belül megadja a pénzt, mert Niki lánya amerikai keresztanyja után egy vagyont örökölt. Nem adta meg a kölcsönt, arra hivatkozva, hogy folyamatban van az örökség utalása, csak a bankok között elakadt, így – két részletben – még 1 millió 400 ezer forintot kért – olvasható a cikkben.

Az Érdi Rendőrkapitányság a nyomozást lezárta, az eljárás során keletkezett iratokat csalás bűntette miatt vádemelési javaslattal küldte meg a ­Budaörsi Városi Ügyészségnek – közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Súlyosbító körülményként kell mérlegelni Zalatnay korábbi büntetett előéletét, különösen, ha ugyanolyan bűncselekmény ­elkövetésével lesz vádlott – mondta Magyar György, aki Cini korábbi csalásának sértettjeit képviselte.

Zalatnay ügyvédje szerint azonban szinte kizárt, hogy Cini ellen vádat emelnek. Medveczky Mihály szerint ez egy eltúlzott ügy: az énekesnő a kéthavi lízingdíj átvételét - nagyjából félmillió forintot - elismerte, melyet azért kapott, hogy az autóját alapítványi célokra használják. Több pénzt nem vett át – állította.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!