szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Napok óta halott lehetett az a kilencven éves férfi, akinek holttestét fia találta meg szombaton a Pest megyei Csemőn. A helyiek szerint az áldozat lábát eltörték, így esélye sem volt a menekülésre. A faluban sok idős ember él, van, aki rokonaihoz költözött a történtek után, mert nem mer otthon maradni egyedül - hangzott el a keddi RTL Híradóban.

A 90 éves férfi a helyiek szerint nem szívesen engedett be senkit sem a házába. A fia látogatóba érkezett hozzá hétvégén, ő találta meg a holttestét. A helyszínen a gyilkosság után több nappal is helyszíneltek még.

Az RTL Híradó úgy tudja: hátulról mentek be a támadók, és azért verték agyon a tulajdonost, mert nem árulta el, hol tartja a pénzét.

A Csemőn élő idősek félnek. Egy asszony azt mondta, hogy a lányához költözött, nem mer egyedül lenni, bár szeretne visszamenni a házába.

A tudósításban emlékeztettek, hogy tavaly Érden és Mendén is megöltek idős házaspárokat. Azt nem tudni, hogy a három eset között van-e összefüggés, de a rendőrség állítólag ezt is vizsgálja. Az érdi és a mendei gyilkosság miatt 1-1 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség.

A csemői ügyben ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, ott még nem tűztek ki nyomravezetői díjat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!