Tetszett a cikk?

Hárommillió-nyolcszázezer forintos leütési áron kelt el a Polgár Galéria keddi árverésén az a golyóstoll, amellyel Kovács László külügyminiszter a Magyarország európai uniós csatlakozásáról szóló szerződést írta alá Athénban, április 16-án. A Külügyminisztérium négymillió forinttal megtoldja az árverésből befolyó összeget, amelyet az anyagi nehézségekkel küzdő Rádió C roma rádió megsegítésére fordítanak.

Az aukciósház négynapos művészeti árverésén nulladik tételeként szereplő Waterman Paris márkájú, 23 karátos aranygyűrűzésű, réz- és kerámiatoll kikiáltási ára 500 ezer forint volt. A licitálók percek alatt elérték a 3,8 millió forintos árat.
"Ez a toll azt jelképezi, hogy Magyarország részesévé vált egy folyamatnak, Európa egységesítési folyamatának" - mondta a külügyminiszter az árverés előtt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!