Tetszett a cikk?

Augusztus elején kezdődhetnek meg az egyeztetések az SZDSZ és az MSZP között a jövő évi adóelképzelésekkel kapcsolatban - nyilatkozta Kuncze Gábor SZDSZ-pártelnök csütörtökön.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke szerint növeli a megegyezés esélyét, hogy az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján bizonyos vonatkozásban szintén vitatta a nyilvánosságra került jövő évi adóelképzeléseket. "Mi sem teszünk mást, mint hogy a kormányprogram végrehajtását kérjük számon" - jelentette ki Kuncze, utalva arra, hogy - a kormány terveivel ellentétben - ragaszkodnak a jövő évre vonatkozó, 2002-ben elfogadott 2004. évi személyi jövedelemadó-táblához.
Az SZDSZ elnöke szerint augusztus elején érdemes elkezdeni a tárgyalásokat, "addig pedig mindenki végiggondolhatja, hogy milyen javaslatai vannak". Kuncze szerint az egyeztetések szakértői, pártvezetői és kormányzati szinten is folyhatnak. Mindemellett a szabad demokrata pártelnök elmondta, "soha nem fogadta el, hogy csak az SZDSZ-nek kellene a forrásokat megtalálnia".
A Népszabadság csütörtökön arról számolt be, hogy az SZDSZ keddi, ügyvivői testületi ülésén felmerült a lehetőség, hogy "a kormányt kívülről is lehet támogatni". Az SZDSZ elnöke ennek kapcsán közölte: nem emlékszik arra, hogy a tanácskozáson ezt bárki felvetette volna. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Itt az első Volvo, amit már csak online fognak árulni

Itt az első Volvo, amit már csak online fognak árulni

Kórházi főigazgatóság: 4 ezer egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

Kórházi főigazgatóság: 4 ezer egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését