Tetszett a cikk?

Rendőri védelmet kért - és kapott is - családja részére Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke, aki közölte: hétfőn életveszélyesen megfenyegették. Szász Károlyt már védik a rendőrök, amióta június közepén ismeretlenek összeverték. Közben grafológus szakemberek vizsgálják a PSZÁF elnökének küldött fenyegető levelet.

A rendőrség Szász Károlynak, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökének kérésére megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket - közölte Bodnár Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozó főosztályának vezetője hétfőn. Az ezredes azt követően nyilatkozott, hogy a PSZÁF elnökét egy ismeretlen hétfőn életveszélyesen megfenyegette levélben. Szász Károly az ügyben feljelentést tett, és családja számára védelmet kért a rendőrségtől.
Bodnár Zsolt elmondta, a BRFK-hoz, mint az ügyben illetékes szervhez hivatalosan is megérkezett a feljelentés. A főosztályvezető az ügy részleteiről a nyomozás érdekében nem kívánt nyilatkozni, azt azonban elmondta, hogy a kézzel írott levelet még vizsgálják, a grafológus szakemberek mindenekelőtt a fenyegető személyiségrajzát igyekeznek megrajzolni.
Az ezredes közölte, egyelőre a tisztázandó kérdések közé tartozik az is, hogy a levél postai úton érkezett-e Szász Károly munkahelyére. Szerinte ugyanis a fenyegető sorokat egy a PSZÁF tevékenységét bemutató nyomtatvány hátoldalára írták, és bélyeg nélküli borítékban került a hivatalba érkezett levelek közé. Bodnár Zsolt arra is felhívta a figyelmet: egyelőre nincs adat arra, hogy a fenyegetés összefüggésben lenne a PSZÁF elnöke körüli korábbi eseményekkel.
Szász Károlyt június 16-án ismeretlenek bántalmazták. Az elnök nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövetőket a rendőrség egyelőre nem találja.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félmilliárdot ad a kormány, hogy még több instant tésztaleves készülhessen Kecskeméten

Félmilliárdot ad a kormány, hogy még több instant tésztaleves készülhessen Kecskeméten

Megint lefújták a női hokivébét, a magyarokat is érinti a döntés

Megint lefújták a női hokivébét, a magyarokat is érinti a döntés

Hiros.hu: Leállt a kecskeméti Mercedes-gyár

Hiros.hu: Leállt a kecskeméti Mercedes-gyár