Tetszett a cikk?

A jövő évi adócsökkentéssel kapcsolatos politikai egyeztetés elmaradt - mondta a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követően, hozzátéve: legkésőbb jövő héten megszületik a döntés a forrásokról. A kormányszóvivő arról is beszámolt, hogy a kismamák még idén, egy összegben, adómentesen megkapják a nekik járó, elmaradt jövedelempótlékot.

A miniszterelnök, valamint a két koalíciós párt elnöke szerdai találkozója időponttorlódás miatt nem jött létre, ezért nem hoztak még döntést a kérdésben - közölte Gál J. Zoltán. Ugyanakkor az adócsökkentés forrásának ügyében szakmai egyeztetés szerdán is volt, ennek alapján a megállapodás nagyon közel van - mondta a kormányszóvivő.
Gál J. Zoltán arról is beszámolt, hogy a kismamák még az idén, egy összegben, adómentesen és a Legfelsőbb Bíróság döntésének megfelelően kapják meg a nekik járó, elmaradt jövedelempótlékot. Ezt kérelem nélkül folyósítják majd azoknak, akik 2000. január elseje és 2002. márciusa között voltak gyesen. Az intézkedés körülbelül 550 ezer kismamát érint, a jövedelempótlék többletigénye valamivel több mint 33 milliárd forint.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

Operatív törzs: növekszik a 16 éven aluli fertőzöttek száma

Operatív törzs: növekszik a 16 éven aluli fertőzöttek száma

HVG-rangsor a magyar vállalatokról: A legnagyobbak és az annak látszók

HVG-rangsor a magyar vállalatokról: A legnagyobbak és az annak látszók