Tetszett a cikk?

Nem született döntés Tocsik Márta polgári perének hétfői, felülvizsgálati tárgyalásán a Legfelsőbb Bíróságon (LB); az LB egy hét múlva hirdet határozatot. Ha Tocsik Márta elveszítené a pert, akkor kamatokkal együtt kellene visszafizetnie korábban felvett megbízási díját, azaz több mint 804 millió forintot.

A polgári pert felperesként a Legfőbb Ügyészség indította az ÁPV Rt. és Tocsik Márta alperesek ellen. A Legfőbb Ügyészség azt kéri, hogy a bíróság mondja ki semmisségét azoknak az alperesek között 1996-ban megkötött megbízási szerződéseknek, amelyek eredményeként az ÁPV Rt. 804 millió forint sikerdíjat fizetett ki Tocsik Mártának. A Legfőbb Ügyészség keresetének helyt adó bírósági döntés esetén Tocsik Mártának kamatokkal kellene visszafizetnie korábban felvett megbízási díját.
Tavaly októberben az LB jogerős másodfokú közbenső ítéletében annyiban helyt adott a Legfőbb Ügyészség keresetének, hogy jó erkölcsbe ütközés címén kimondta a szerződések semmisségét, a jogkövetkezmények tekintetében pedig új elsőfokú eljárásra utasított. A jogerős ítéletet Tocsik Márta és a Legfőbb Ügyészség egyaránt felülvizsgálati kérelemmel támadta.
A Legfőbb Ügyészség azt kérte: a bíróság mondja ki, hogy a szerződések jogszabályba is ütköznek, nem csupán a jó erkölcsbe, Tocsik Márta jogi képviselője viszont a jó erkölcsbe ütközés vonatkozásában vitatja az LB jogerős döntését. Az LB öttagú felülvizsgálati tanácsa a hétfői tárgyaláson az iratismertetést követően az érdemi határozathozatalt egy héttel elhalasztotta. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlovákia kiutasított három orosz diplomatát

Szlovákia kiutasított három orosz diplomatát

Kikerül a funkció a Windows 10-ből, amellyel könnyebb drivereket keresni

Kikerül a funkció a Windows 10-ből, amellyel könnyebb drivereket keresni

National Review: Az amerikai konzervatívok félreértik Orbánt

National Review: Az amerikai konzervatívok félreértik Orbánt