Tetszett a cikk?

Egy megbékélési szoborparkot kellene felállítani Aradon, ahol a Szabadság-szobor mellett több más olyan alkotás is helyet kapna, amely a két ország közötti összekötő elemeket szimbolizálná - mondta Ion Iliescu román államfő Mádl Ferenc köztársasági elnökkel folytatott hétfői megbeszélése után Budapesten.

"Olyan megoldást fogunk találni, amely a bizalom, az együttműködés légkörét erősíti és nem korbácsolja fel újra az indulatokat" - fogalmazott Iliescu. Mádl Ferenc arról beszélt, hogy a "kiengesztelődés" jegyében van esély arra, hogy a közeljövőben felállítsák az aradi Szabadság-szobrot, "egy speciális koncepció" keretében. Ion Iliescu közölte: Románia nagyra értékeli a magyar kormány javaslatát arra, hogy közös magyar-román felügyelet és társfinanszírozás mellett jöjjön létre a kulturális célú Gozsdu alapítvány, Gozsdu Manó XIX. században megfogalmazott végrendeletének szellemében, a budapesti Gozsdu udvarbeli székhellyel. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tények és tévhitek a dohányzás körül

Tények és tévhitek a dohányzás körül

Ferenc pápa is üzent a nizzai merénylet után

Ferenc pápa is üzent a nizzai merénylet után

Keanu Reeves levágta a haját a Mátrix 4-re

Keanu Reeves levágta a haját a Mátrix 4-re