Tetszett a cikk?

Péntekre virradóra kigyulladt és leégett a kaposvári húsfeldolgozó üzem 2500 négyzetméter alapterületű hűtőháza. Személyi sérülés nem történt, a kár több tízmillió forint lehet. A kiégett hűtőház szerkezete bármikor összedőlhet, a statikus életveszélyessé nyilvánította az épületet

Ismeretlen okból tűz ütött ki péntek hajnalban a kaposvári húskombinát egyik hűtőházában. A 2500 négyzetméter alapterületű épület két raktárában zsírt, illetve szárazárut tároltak. A nagy erőkkel helyszínre kiérkező tűzoltók többféle oltással próbálkoztak, a nagy füst és a hőség miatt azonban nem sikerült bejutniuk a földszinti két bejáraton, a statikus pedig időközben életveszélyessé nyilvánította az épületet. A kiégett hűtőház szerkezete meggyengült, az bármikor összedőlhet, ezért a szomszédos munkásszállást kiürítették.
Horváth Jenő, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense pénteken elmondta, hogy a tűz következtében megsérült a hűtőrendszer, a belső térbe ammónia került, ám ezt az időközben felszerelt füstelszívóval kiszűrték, mielőtt még a gáz az épületből a szabad légtérbe került volna.
Vasárnap délben a hűtőház legfelső szintje még mindig égett, de a tűz a szomszédos épületekre nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól

A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól

Kiderült, hogy Harryék már az esküvő előtt házasok voltak

Kiderült, hogy Harryék már az esküvő előtt házasok voltak

Szlávik János szerint egyértelműen a brit variáns áll a meredeken emelkedő fertőzöttszám mögött

Szlávik János szerint egyértelműen a brit variáns áll a meredeken emelkedő fertőzöttszám mögött